Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Lundin är skaparen bakom klubben Colors – som firar nio år i och med onsdagspremiären.

Klubben Colors samlar skräp – och överraskar med en klassiker

På onsdag kväll har sommarklubben Colors premiär. GP har pratat med Mattias Lundin bakom klubben, som under veckan byggt palmer av dräneringsrör och skräp för att skapa svartklubbskänsla (i färg). Dessutom gav han oss, förutom kvällens, artister en teaser på en soullegend som äntrar scenen senare i sommar.

Det är nionde året för Colors, din bebis har blivit mellanstadiebarn, hur känns det?
– Känns otroligt kul att mitt barn överlevt alla dessa åren. Plötslig klubbspädbarnsdöd är väldigt vanligt i branschen. Varje år har sina prövningar och i har det varit klurigare än någonsin att få igenom alla tillstånd, önskemål och krav.

Ni tar över Bananpiren helt i egen regi nu, det känns som att ni har satsat extra stort i år?
– Stort är väl ett farligt ordval med tanke på hur gigantiskt The Docks var, men vi har satsat väldigt hårt på att hitta den där mysiga balansen mellan intim bakgårdskänsla och att samtidigt erbjuda riktigt ösiga dansgolv och livescener. Vi blev förälskade i hamnen, men vill samtidigt hitta tillbaka till den lite avgränsade mysiga känslan vi hade de första åren. Medan Colors på Docks var som en festival och Colors på Yaki-Da var väldigt nattklubbsbetonad blir årets säsong en väldigt bra mellanväg.

Färg och form är ju en viktig del av Colors. Hur kommer det se ut rent fysiskt på Bananpiren?
– Jag har hängt mycket i Berlin senaste tiden och har tagit mycket intryck från klubbar och bier gardens därifrån. Bland annat hur man kan få till en väldigt bra atmosfär av material som i grunden är ganska omysiga. Det kommer att bli mycket egensnickrade grejer. Vi har till exempel byggt palmer av dräneringsrör och presenning. Vi använder faktiskt ganska mycket skräp som material, haha. Det har blivit lite av en grej för oss, att vara naturvänliga och använda material som andra har kastat. Känslan vi satsar på är att gå på svartklubb, fast i färg!

Var kommer att hända under premiärkvällen? Berätta lite om artister, dj:s, och vilken färg som är först ut!
– Premiärkvällen är blå och vi är väldigt glada att ha några av de vi anser vara Sveriges just nu mest intressanta artister på vår nybyggda scen. Mwuana och Leslie Tay. Bakom skivspelarna finner ni såklart mig tillsammans med Confuze, Håll Käften och Dansa, Sebastian Kapocs med flera.

För den vane Colorsbesökaren, vad kommer hen att känna igen?
– De som varit med oss sedan starten kommer nog att känna lite vibbar från de första åren, vad gäller uteserveringen. Annars blir det en bra blandning av gammalt och nytt. Toms drinkbar har blivit en institution på Colors och vi är väldigt glada att han är med oss. Även visuellt brukar vissa grejer följa med mellan ställena, medan annat byts ut. I år överraskar vi med en riktig klassiker som legat i dvala i vårt förråd i ganska många år nu. Vi får se vilka som känner igen den!

Spännande. Kan du avslöja något om kommande bokningar?
– Haha! Vi gillar egentligen aldrig att gå ut med bokningar i förväg. Men vi kan exklusivt avslöja att vi lyckats få till en unik spelning med soullegenden Kaah som just nu jobbar på sitt nya album.

Och till den som gör sitt första Colorsbesök i sommar, har du något tips?
– Klä dig i kvällens färg från topp till tå, se till att pröva Colors egenkomponerade temadrink och kom gärna tidigt, så att det både blir smidig väg in på klubben och tid att hänga på Göteborgs bästa uteservering innan spelningen startar!