Klubb Karusell tillbaka på Liseberg i september

”Succé!” proklamerade Liseberg. ”För högljutt!” kontrade närboende och nöjesparkens egna hotellgäster. Nu står det i vilket fall klart att Lisebergs omtalade nattklubbskoncept Klubb Karusell återvänder i höst.
– Det var en sån succé förra året och ett fantastiskt koncept. Vi kände redan när vi avslutade helgen att vi ville göra om och förfina det, säger Anton Axelsson, projektledare på marknadsavdelningen på Liseberg.

ANNONS
|

I fjol lanserade Liseberg ett nytt koncept – Klubb Karusell. En så kallad ”open air-nattklubb” inne i parken med dj, dansgolv och barer, men också åkattraktioner och fria spel.

Klubben rullade under två helger i september och 3 000 biljetter per kväll sålde slut direkt. En fullständig succé enligt Liseberg, som nu låter Klubb Karusell återvända även i år.

Kritik mot ljudvolymen på Klubb Karusell

Men alla var inte riktigt lika nöjda. Boende långt upp i Johanneberg stördes av den höga ljudvolymen från dansgolvet där festen pågick till klockan 03 på natten. Även Lisebergs egna hotellgäster klagade på ljudet.

– Vi har fått en del klagomål från närboende och boende på hotellet som ringt till receptionen. Så vi var medvetna om att man upplevde det som högt. Men polisen var där under kvällen och hade inga anmärkningar, sade nöjesparkens kommunikationschef Mårten Westlund då och påpekade att de sänkte volymen under kvällen men att det hela är en balansgång:

ANNONS

– På sådana här evenemang måste man ha en viss volym för att skapa atmosfär, och vissa kommer att störas av det.

Maneter lyser upp dansgolvet.
Maneter lyser upp dansgolvet. Bild: Daniel Claeson

Under två helger i september (6, 7 och 13, 14) är det dags på nytt för Klubb Karusell, men med en betydande ändring, i stället för att dra igen portarna klockan 03 stänger nattklubben redan 01.

– I år har vi öppet till klockan ett men i gengäld är attraktionerna öppna hela natten. I fjol stängde de redan vid tolv och så delade vi av halva området och fokuserade på klubbdelen. Nu kör vi ett större område under kortare tid, säger Anton Axelsson.

Det var ändå en del kritik mot volymen. Kommer det bli samma i år?

– Jag tror och hoppas inte det. Det är säkert folk som reagerar, det kommer inte att gå obemärkt förbi att vi har evenemanget i år, men vi har lärt oss jättemycket. Vi har justerat ljudvolymen, sänkt basen och riktar högtalarna neråt att så att ljudet inte ska studsa utanför parken. Och så stänger vi ett då.

Albyn Myers och Raaban bland årets dj:s

Under måndagen meddelade Liseberg att Albyn Myers, Raaban, A7S och Amanda Almius kommer att stå för musiken i år. Vid sidan om festen kommer också spökhotellet Gasten, Kållerado, Loke, Balder och Valkyria vara öppna för besökarna. Anton Axelsson förklarar att Liseberg också kommer att satsa mer på mat i år med street food och självlysande sockervadd. Åldersgränsen ligger, precis som i fjol, på 21 år.

ANNONS

Hur ser framtiden ut för Klubb Karusell? Kommer ni att köra det här konceptet fler dagar, under andra tider på året framöver?

– Ingenting är omöjligt. Men som det ser ut just nu finns inga planer på det, utan det är det här konceptet under de begränsade kvällarna.

Läs mer om Klubb Karusell:

LÄS MER:Klagomål efter Lisebergs Klubb Karusell – från egna hotellgäster

LÄS MER:Recension: Klubb Karusell, Liseberg, fredag

LÄS MER:Liseberg öppnar nattklubben Klubb Karusell

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS