Klamydia har drabbat koalabjörnar i Australien hårt. Nu har skådespelaren Russell Crowe donerat tusentals kronor till ett vaccinationscenter. Arkivbild.
Klamydia har drabbat koalabjörnar i Australien hårt. Nu har skådespelaren Russell Crowe donerat tusentals kronor till ett vaccinationscenter. Arkivbild.

Klamydiacenter för koalor döps efter komiker

Komikern John Oliver skämtade med skådespelaren Russell Crowe i flera av sina program. Nu har Crowe gett igen – genom att uppkalla ett behandlingscenter för koalabjörnar som drabbats av klamydia efter Oliver.

ANNONS
|

Det hela började med att John Oliver uppmärksammade att det fanns några få affärer kvar av videouthyrningsföretaget Blockbuster i delstaten Alaska. För att hjälpa de konkurshotade butikerna köpte Oliver upp och donerade rekvisita för tusentals kronor, inklusive en lädersuspensoar som burits av Russell Crowe i filmen "Cinderella Man". Sakerna auktionerades ut av Crowe för att delvis finansiera hans skilsmässa från Danielle Spencer.

Crowe svarade genom att twittra:…

"Jag känner att det är en så fantastiskt slumpmässig och god handling att jag nu planerar för hur jag bäst ska använda pengarna @iamjohnoliver spenderat på ljumskskydd och annat. Eftersom han visat sådan kärlek till Australien och australiensare måste det bli något väldigt speciellt."

ANNONS

Den 3 maj avslöjade filmstjärnan sin plan i ytterligare en tweet:…

"Goda nyheter för koalabjörnar överallt."

Klamydia har drabbat koalabjörnar i Australien hårt. Sjukdomen kan orsaka blindhet, infertilitet och i vissa fall leda till döden. Det nya behandlingscentret som nu döpts till "John Olivers klamydiaavdelning för koalor" ska testa ett nytt vaccin för att hindra att sjukdomen sprids vidare.

- Väl spelat Russell Crowe... Vad jag egentligen säger här är att vi har uppnått allt vi tänkt med denna show. Vilket innebär: Tack så mycket allihopa, vi är klara nu! svarar John Oliver i sitt program "Last week tonight".

TT

ANNONS