Klättrare säger det till toner

ANNONS
|

Han har bergsklättrat i alla världsdelar och hämtat musikalisk inspiration från världens alla hörn. När Said Belhaj summerar 20 år av klättring blir det därför till musik. Under pågående turné till Stockholm, Malmö och Göteborg ger han fem föredrag/konserter med syfte att inspirera.

- Det här är bara ett sätt att säga "fan va gött livet e", säger Said Belhaj med ett stort leende.

I Göteborgs konserthus får publiken på lördag kväll höra berättelsen om hans klättrande liv, som började på barnsben i Rallarbergen i Mölndal, dessutom se film om hur det professionella klätterlivet utvecklats genom åren, med äventyr, motgångar och segrar över många av världens svåraste leder. Efter paus blir det konsert med nyskriven musik till bilder av Said Belhajs klättringar i Europa, Afrika, Syd- och Nordamerika, Asien och Australien.

ANNONS

För musiken står Continental Orchestra, bestående av världsmusikerna Christer Bothén, Jorge Alcaide, Calle af Ekenstam, Stefan Bergman, Khalid Babou och Said Belhaj själv som sjunger, spelar sälgflöjt, guimbri, dosso n'goni, fiol, digeridoo och slagverk. Allt framförs live i takt med bilderna och förhoppningen är att det sammantaget ska ge publiken en hisnande resa ut i världen.

- En samling proffs som visste precis vad de skulle göra av det här galna eventet, säger Said Belhaj om sina medmusiker.

Se fler klipp här:

http://www.youtube.com/watch?v=tNBe-8iUTUY

http://www.youtube.com/watch?v=L6515ygEPbA

ANNONS