Kinberg Batras möte med Gekås-Morgan

Anna Kinberg Batra gjorde sitt första besök i Halland sedan hon blev partiledare för Moderaterna. Då fick hon en guidad tur på Gekås som bland annat innehöll en tydlig passning från Jan Wallberg, favoritgodiset och ett möte med Morgan.

ANNONS
|

Över en bit tårta i Gekås personalmatsal spände Gekås vd Jan Wallberg ögonen i Anna Kinberg Batra.

– Vi måste se till att kollektivtrafiken fungerar väl och att man gör i ordning vägarna. Som det är nu är det en säkerhetsrisk och det ska ju inte vara farligt att köra hit, sa han.

Väg 153 och 154 som leder till Gekås har varit omtalade och omdebatterade i många år. De är slitna och allt för smala med tanke på den tunga trafiken som dagligen kör där.

Gekås har till och med sagt att de kan låna ut pengar till Trafikverket för att få till en förbättring.

ANNONS

Anna Kinberg Batra sa så här om Jan Wallbergs uppmaning:

– De tog upp vikten av säkerhet och den behöver faktiskt stärkas. Nu pågår ju arbetet med nästa nationella plan, men vi Moderaterna har föreslagit en förstärkning av vägar.

– Sedan är det många vägsträckor som gör anspråk på det. Men viktiga faktorer som de tog upp var ju att här är det turism och jobbtrafik från en väldigt stor region. Det är många orter och flera län som berörs. Det bör spela roll när man prioriterar, sa hon.

Före fikastunden med tårta hade Jan Wallberg, haltandes med ena foten i ett paket (hälsenan rök under ett pass paddel), lotsat runt Anna Kinberg Batra genom det stora varuhuset.

Många kunder vände sig om och surrade; "var inte det där, hon Kinberg Batra?". Och vid ingången stötte hon ihop med Gekås-profilen Morgan Karlsson.

– Hur är det att vara filmstjärna?, undrade Anna Kinberg Batra.

– Det är bra, men man får inte vara i fred ibland. Det kommer fram 50-100 fans varje dag. Men det är väl något liknande för dig, svarade Morgan och uppmanade partiledaren att köpa med sig hans egna chips.

Följer du såpan om Ullared?

– Ingen har väl kunnat undgå den här serien. Det är ett fenomen det också, allt som görs här blir ju stort. Det var spännande att höra vilken effekt den fått på antalet besökare, sa Anna Kinberg Batra.

ANNONS

Det diskuterades så klart lite tyngre ämnen också. Som feriearbeten, praktikjobb och kollektivavtal.

Dessutom går ju Moderaterna igenom en tuff period med svaga opinionssiffror.

– Vi vill växa både här och på riksnivå. Vi behöver en ny reformagenda och tala om vad den innehåller, vi ska räta ut frågetecken. Sedan behöver alla fyra partier (M, L, C och KD) vara så starka vi kan.

– Där har vi moderater en bit kvar, vi har en väldigt tuff period och jag vet att vi kan mer.

Hur påverkas du av turbulensen?

– Det är klart att det känns. Det är den tuffaste period som jag hittills varit med om som partiledare. Man ska inte ta det här jobbet om man inte orkar och tål kritik.

– Men om det inte känns skulle man vara en maskin och det är jag inte.

Vad tar du med dig från besöket på Gekås?

– Glädje och inspiration. Det var en extra bonus att Morgan kom ut och så fick jag lite shoppingsug inför påsken.

– Och hur viktigt det är att handeln, turismen och upplevelseföretagandet kan ha så bra villkor som möjligt för att skapa jobb i Sverige, sa Anna Kinberg Batra innan hon gav sig ut för en shoppingrunda med sina säpovakter.

ANNONS

På listan stod bland annat lakritsägg inför påsken.

– Det är min favorit!, sa hon.

ANNONS