Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det blev kärlek från första stund", säger Kikki Danielsson som inte hade träffat någon av de övriga deltagarna före inspelningsstarten av "Så mycket bättre".

Kikki Danielsson fick minnen för livet

För Kikki Danielsson blev "Så mycket bättre" ett minne för livet. Hon kände ingen av de övriga men tackade ändå genast ja. För henne kom erbjudandet perfekt.

Med sina senaste countryskivor och låtar av Sören "Sulo" Karlsson, har Kikki Danielsson fått en musikalisk nystart. Bland annat därför var det extra roligt att vara med just nu, i stället för några år sedan då hon också var aktuell.

- Jag är glad att det blev nu, jag tror mycket på ödet, säger hon, och berättar att hon blev "oerhört stolt" över att bli tillfrågad.

- Jag ringde inte och tiggde, det gjorde jag inte, men de ringde upp mig och jag kände "självklart, det är dags nu". Jag tvekade inte, jag sade ja direkt.

29 guldskivor

Med 29 guldskivor och över 3,5 miljoner sålda skivor är Kikki Danielsson den mest erfarna bland artisterna i årets uppställning. Hennes karriär tog fart på 1970-talet som sångerska i dansbandet Wizex och under sin dag i "Så mycket bättre" låter hon de övriga bekanta sig med dansbandsscenen: De får spela dragspel och joddla.

- För mig är det här ett minne för livet, det var så himla kul, jag har ju aldrig varit på kollo som barn, det här har varit ett vuxenkollo. Det lustiga var att jag inte hade träffat någon av dem, inte ens Uno. De här ungdomarna visste jag ju knappt vad de höll på med.

- Tomas Andersson Wij visste jag ingenting om, jag visste inte ens att han fanns.

TT: Vad var bäst?

- Varje dag, men framför allt min egen dag. Det var något helt sanslöst, det kommer jag aldrig att komma över. Det värsta var att vi var så uppskruvade, vi hade aldrig någon chans att komma ner.

Vilja att behaga

I lördagens avsnitt är det Kicki Danielssons dag på pensionat Grå Gåsen. Runt middagsbordet berättar hon om hur hon tröstat sig med vin, men också om sin vilja att hela tiden behaga, något som hon tror kommer från barndomen.

Efter föräldrarnas skilsmässa blev hon hämtad av barnavårdsnämnden och placerad i fosterhem. Hennes nya föräldrar behandlade henne väl, "som en Orreforsvas".

Kikki Danielsson växte upp på en gård och när det blev dags att spela in vinjetten till "Så mycket bättre" tackade hon självklart ja till att köra veterantraktorn.

- Min pappa hade en sådan, men det var ju ett halvt sekel sedan.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.