Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På annandagen sänder SVT "Kikki Danielsson – ett porträtt", ett timslångt program om den folkkära artisten. Arkivbild.

Kikki Danielsson berättar sin egen historia

Efter att ha gläntat på dörren till sitt inre i "Så mycket bättre" får Kikki Danielsson möjligheten att berätta om sitt liv i sitt eget tempo i ett timslångt porträtt i SVT.

I "Så mycket bättre" fick Kikki Danielsson se sin musik tolkad av kollegor som Sabina Ddumba och Eric Saade, men för den som är nyfiken på den folkkära artistens liv var TV4:s program bara en försmak. På annandagen sänder SVT "Kikki Danielsson – ett porträtt" där hon får dröja sig kvar i både sorger och framgångar.

Kikki Danielssons enda krav var att hon skulle få se programmet före sändning. Porträttet, i regi av Susanne Cederberg, fick med beröm godkänt av huvudpersonen, som inte heller tror att all exponering under hösten har blivit tjatig.

- Vissa delar är exakt samma som i "Så mycket bättre", det är svårt att undgå när det handlar om samma person. Men jag tycker det är väldigt kul att det här med Nashville tas upp så mycket. Folk som var för små när det hände vet inte riktigt om det, eftersom det inte har skrivits så mycket om just den delen av mitt liv, säger hon.

"Mitt i prick"

Sedan kvällstidningarna skrev om Kikki Danielssons matmissbruk i början på 00-talet har hon förföljts av rubriker som har stämplat henne som tröstätare.

I Cederbergs porträtt gör hon symboliskt upp med den nidbilden.

- Det var faktiskt hennes idé och jag välkomnade den. "Kan vi inte ta död på den där förbannade falukorven?" Det satt mitt i prick, säger Danielsson.

Deltar i Melodifestivalen

Rampljuset fortsätter att lysa under 2018, då Kikki Danielsson deltar i Melodifestivalen igen och åker på turné.

- Jag har valt att inte tänka på nästa år för att kunna koncentrera mig på att må så bra som möjligt fram till dess. Men vad jag har hört från skivbolaget och bokningsbolaget så tickar det på bra med bokningar, säger hon.

"Kikki Danielsson – ett porträtt" sänds i SVT1 på annandag jul klockan 18.30.