Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/51

Kika in hemma hos Povel Ramel

Är du nyfiken på hur den folkkära kompositören, sångaren och komikern Povel Ramel bodde? Nu är hans och hustrun Susanna Ramels Lidingövilla till salu och priset är inte särskilt blygsamt: närmare 20 miljoner (!) kronor.

Povel Ramel var en av vår tids största underhållare och huset han bodde i var minst sagt storartat även det.

Den 5 juni 2007 dog Povel Ramel efter en tids sjukdom. Han blev 85 år gammal. Nu har du chansen att få en unik inblick i Lidingövillan som för första gången bjuds ut på marknaden.

LÄS MER: En av vår tids största underhållare

LÄS MER: Povel Ramel-pris till Gotlandsrevyn

Ett liv med kultur

Det 380 kvadratmeter stora huset byggde han tillsammans med hustrun Susanna Ramel 1972. På insidan kan man ana ett liv med kultur genom stora sällskapsrum, öppen spis, ett blått piano och annorlunda inredningsdetaljer. En trappa upp finner man Povel Ramels egen "skaparmiljö" med arbetsrum, badrum, "sovkajutan" och toalett.

Men för att lägga beslag på huset krävs en hel del kapital. Utgångspriset ligger på 19 950 000 svenska kronor. Men vill man kombinera kulturarv med 7 sovrum, kök och flera badrum kanske det hela är prisvärt.

"Visor som inte blir sjungna dör"

Povel Ramel har tidigare fått frågan hur han vill bli ihågkommen och svarade följande:

- Ja, hur? Jag hoppas att en del av mina visor lever vidare. Det är ju också ganska tidlösa och upptäcks av nya generationer. Jag har aldrig ägnat mig åt politisk satir. När jag började gisslade alla revyer politiker, därför undvek jag det. Jag tycker inte att mina visor ska behöva förklaras för att förstås. I dag är så fallet med exempelvis flera av Karl Gerhards texter. Jag har mera ägnat mig åt att skoja med företeelser i samhället. Visor som inte blir sjungna dör ju, det har jag skrivit om en gång. Och det är sant. 

 

Kika i bildspelet ovan för foton både på insidan och utsidan.