Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kidnappades av bunkerläkaren - nu berättar hon om skräckdygnen

Hon drogades i sin lägenhet och kidnappades av bunkerläkaren. Hon vaknade upp med en kanyl i armen i en bunker i Skåne. Efter flera skräckdygn hos bunkerläkaren greps läkaren av polisen och en osannolik historia dagades upp. Under fredagen kliver Isabel fram och berättar sin historia för Skavlan i SVT.

Det var i september 2015 som den 39-årige läkaren drogade Isabel genom jordgubbar han doppat i sömnmedel i hennes lägenhet i Stockholm. Han förde henne då till sin gård i Skåne där han under en längre tid byggt en egen bunker med syftet att hålla någon fånge. Han köpte ansiktsmasker för mer än 30 000 kronor som han skulle använda för att föra kvinnan till sin gård.

För första gången träder kidnappade Isabel fram och berättar sin historia för Skavlan i SVT och om skräcken när hon vaknade upp i bunkern och insåg vad som hänt.

– Jag ser ett plåttak och en man som sitter på en stol bredvid mig och bara tittar på mig och så ser jag att jag har en kanyl i armen som jag hastigt sliter av, berättar Isabel för SVT.

Efter flera dygn i bunkern insåg läkaren att kvinnan var saknad och då gick de båda in på polisstationen i Stockholm för att berätta att hon är välbehållen. Men polisen misstänksam mot läkaren och grep honom. Då uppdagades historien om skräckbunkern.

LÄS MER: Bunkerläkaren var sjuk – straff sänks

LÄS MER: Bunkerläkaren överklagar till HD

Läkaren hade planerat att hålla Isabel inlåst i flera år och berättade i tingsrätten att han ville ha en flickvän vilket var anledningen till att han kidnappade henne.

Kvinnans identitet har hållits hemlig under hela polisutredningen men nu kliver hon för första gången fram under dold identitet.

– Han ville att vi skulle sova ihop… och det var ju helt fruktansvärt att sova bredvid någon som hade kidnappat en. Han ville hela tiden ha kroppskontakt, säger Isabel till SVT.

Bunkerläkaren uppgav i tingsrätten att han ångrar det han gjort och att han mår psykiskt dåligt över sina handlingar. Läkaren dömdes i tingsrätten till tio års fängelse vilket hovrätten senare sänkte till åtta.

LÄS MER: Ingen HD-prövning för bunkerläkaren

LÄS MER: Bunkerläkaren mister legitimationen

Fotnot: Isabel heter egentligen något annat och lever under skyddad identitet.