Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nicole Kidman tar gärna risker i sin karriär. Det har resulterat i ett toppår för henne i Cannes. Här tillsammans med sina unga motspelare Sunny Suljic och Raffey Cassidy från "The killing of a sacred deer".

Kidmans chansningar ledde till röda mattan

Nicole Kidman är årets drottning i Cannes. Hon är på ett skönt ställe i karriären, där hon egentligen inte behöver arbeta utan väljer projekt som känns utmanande.

Inte mindre än fyra gånger ska Nicole Kidman äntra röda mattan under årets festival. Hon har precis synts i den uppmärksammade tv-serien ”Big little lies” mot Alexander Skarsgård och på festivalen medverkar hon i hajpade filmer av Sofia Coppola och John Cameron Mitchell. Själv kallar hon tajmingen en slump men faktum är att den australiska skådespelaren är mitt uppe i en superintressant del av karriären, där hon, snart 50 år fyllda, inte tvekar att välja utmanande, spännande projekt.

- Jag behöver inte jobba alls. Jag gör det för att det är min passion i livet och just nu känner jag för att ta risker och stödja regissörer som jag tror på, gärna debutanter.

Skruvad roll

I en ny blond hårfärg och med en typ av utstrålning som bara de största stjärnorna brukar vara begåvade med lyser Nicole Kidman på presskonferensen av grekiske ”Dogtooth”-regissören Yorgos Lanthimos nya film ”The killing of a sacred deer”, som precis har premiärvisats på festivalen.

Filmen är en stiliserad skräckfilm om en familj där pappan, en hjärtkirurg, spelad av Colin Farrell, hamnar i ett ohyggligt moraliskt dilemma när han tvingas göra ett dödligt offer för att sona en tidigare klumpighet i yrket. Kidmans roll i det skruvade scenariot ligger precis i linje med den typ av roller hon vill göra nu.

- Som skådespelare är man bara så bra som ens senaste prestation. Man får inte vara ett kontrollfreak, med det här manuset släppte jag all analys och fick bara ”vara”, det är ovanligt.

Rebellisk sida

På presskonferensen får hon frågan om vilka råd hon skulle ge unga, kvinnliga kollegor.

- Skaffa en bra mentor som kan hjälpa och skydda dig. Och ta reda på vem du är innerst inne och hitta din egen inre röst. Själv har jag har nog alltid haft en lite rebellisk sida, jag vill inte anpassa mig.