Kevin Klein älskar både matematik och musik. "Jag gillar att använda båda delarna av hjärnan. När jag sjunger får jag utlopp för mina känslor, man får inte så mycket utlopp för känslor när man skriver ett tal", säger han.
Kevin Klein älskar både matematik och musik. "Jag gillar att använda båda delarna av hjärnan. När jag sjunger får jag utlopp för mina känslor, man får inte så mycket utlopp för känslor när man skriver ett tal", säger han.

Kevin Klein: "Jag är i chock"

ANNONS

Kevin Klein blev upptäckt på en karaokebar av ett castingteam från "Idol" och uppmanades att söka till programmet. Han bestämde sig för att ge det en chans och lyckades både charma och överraska juryn.

- Framför allt Anders Bagge. Han sa ju att han inte hade förväntat sig att jag skulle kunna sjunga, säger Kevin Klein.

- En universitetsstudent som kommer in med rutig skjorta, lite finnar i pannan, ser inte ut som en rockstar precis. Det var nog många som såg det som tänkte "oh, nu får vi lite rolig underhållning, nu ska han sjunga falskt". Men nej, det tänkte jag inte ge dem.

ANNONS

Lämnade Schweiz

Sedan dess har Lundastudenten även lyckats charma tittarna och är nu en av endast åtta deltagare som är kvar i årets "Idol". Kevin Klein har också lyckats med sitt mål – att ge folk en "tankeställare".

- Det var en motivation till att söka till "Idol", att visa att man inte ska döma någon på förhand. Man ska alltid ha positiva tankar.

Kevin Klein har själv varit utsatt för människors illvilja. Han är född och uppvuxen i Schweiz med en svensk mamma och en tysk pappa. För sex år sedan valde han att lämna hemlandet och flytta till Sverige.

- Jag ville testa ett nytt land för i Schweiz hade jag fått en lite sämre start. Jag blev mobbad i högstadiet och återhämtade mig aldrig riktigt från det.

Duett med Chris

Efter en tid i Göteborg började han plugga matematisk statistik i Lund och där fann han både vänner och trygghet.

ANNONS

- Lund har förändrat mitt liv. Det är tack vare Lund som jag vågar göra det här. Jag var väldigt blyg förr i tiden men tack vare alla människor jag har träffat så har jag byggt upp självförtroendet med åren.

Temat för veckans fredagsfinal är duetter. Kevin Klein ska sjunga tillsammans med storfavoriten Chris Kläfford.

- Vi har fått en U2-låt och jag tror att båda våra röster kommer att briljera där.

"Idol" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

TT

Fakta: Veckans låtar

Hanna Ferm, 16, Pixbo och Noah Gerstenfeld, 19, Göteborg:

"True colors" (Justin Timberlake & Anna Kendrick)

Chris Kläfford, 28, Lindesberg och Kevin Klein, 25, Lund:

"Where the streets have no name" (U2)

Jemima Hicintuka, 18, Gällivare och Joakim Jakobsson, 29, Malmö:

"Never forget you" (Zara Larsson & Mnek)

Erika Bitanji, 17, Göteborg och Gabriel Cancela, 24, Stockholm:

"No air" (Chris Brown & Jordin Sparks)

Fakta: Kevin Klein

Född: 6 april 1992.

Bor: Lund.

Bakgrund: Född och uppvuxen i Bevaiz i Schweiz med en svensk mor och en tysk far. Flyttade till Sverige 2011 för att läsa på universitetet – pluggade först klimat i Göteborg och är nu inne på fjärde året av en masterutbildning i matematisk statistik i Lund.

"Idol"-resa: Diskuterade pi-decimaler med Alexander Kronlund och lyckades sedan överraska Anders Bagge ordentligt med en riktigt stark audition i Malmö. I fredagsfinalerna har han hittills sjungit låtar av bland andra Tommy Nilsson, The Beatles och Pink.

ANNONS