Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kesha försökte bli löst från sitt kontrakt med Dr Luke på grund av att han ska ha förgripit sig på henne sexuellt. En domstol i New York avslog hennes ansökan i april i år.

Kesha backar om sexövergrepp

Två år efter att åtal väcktes om sexuella övergrepp väljer nu Kesha att dra tillbaka sina anklagelser mot producenten Dr Luke.

Artisten Kesha har valt att dra tillbaka anklagelserna om sexuella övergrepp mot sin producent Lukasz “Dr. Luke” Gottwald, skriver Entertainment Weekly

Åtalet om sexuella och psykiska övergrepp väcktes 2014 i Kalifornien, och läggs nu alltså ner. Kesha och Dr Lukes tvist om sångerskans kontrakt, vilken rests i New York, kommer att fortgå. Anledningen till att Kesha lägger ner det första åtalet är att hon vill fokusera på att göra ny musik, enligt hennes advokat.

Omtvistad producent

Dr Luke har producerat bland andra Kelly Clarkson, tillsammans med svenske Max Martin, liksom Katy Perry, Britney Spears, Pink och Avril Lavigne. Han har vunnit flera Grammys.

Kelly Clarkson har efter samarbetet sagt att producenten "inte är en bra person" och att hon bara jobbade med honom för att hon i princip tvingades av sitt skivbolag.

"Han är svår att jobba med, och kan vara rätt nedlåtande" sa Clarkson i en intervju. Hon fortsatte: "Uppenbarligen har han talang men han ljuger mycket. Musikaliskt har det varit svårt för mig, eftersom han ljuger mycket på ett sätt som får artisten att framstå i dålig dager."

Stöd från Lady Gaga

Flera artister har uttalat sitt stöd för Kesha, som hävdat att Dr Luke drogat och våldtagit henne. En av dem som uttalat sitt stöd är Lady Gaga, som själv blev våldtagen tidigt i sin karriär av en person inom musikindustrin. 

 

Free Kesha

Ett foto publicerat av Lady Gaga (@ladygaga)

 

Under hashtagen #freekesha har fans och andra artister kampanjat för att Kesha ska lösas från sitt kontrakt med Dr Luke. 

 

 

Ett foto publicerat av snoopdogg (@snoopdogg)

Tingsrätten i New York har sedan tidigare ogillat Kesha krav på att hon ska lösas från kontraktet.

"Ingen chans att vinna"

Dr Lukes advokat säger i ett uttalande att det faktum att Kesha nu drar tillbaka anklagelserna om sexuella övergrepp tyder på att hon aldrig hade kunnat vinna fallet.

Kesha fortsätter driva målet i New York.