Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kent i centrum på egen festival

Sveriges största rockband - och alla deras vänner. Så sammanfattas minifestivalen Kentfest, som avslutade superhelgen på Ullevi i Göteborg.

Ett dygn efter att 25 000 personer vevat armarna i takt till Steve Angello och David Guetta var det på söndagen dags för Kent att avsluta konserthelgen på Ullevi med sin egen festival Kentfest, dit bandet utöver sig själva bjudit in bland andra Nina Persson, Nonono och Alina Devecerski.

Festivalen inleddes redan vid tretiden på eftermiddagen, då bland andra Ida Redig, Tove Lo och Beatrice Eli uppträdde i duggregnet. Därefter spelade forne Cardigans-sångaren Nina Persson sitt solomaterial innan Nonono satte fart på Ullevi med sina P3-hits "Pumpin' blood" och "Hungry eyes".

Flera gästspel

Halv tio på kvällen klev huvudattraktionen själva upp på scenen inför publiken, som enligt arrangören bestod av 14 000 personer.

Sångaren Jocke Berg i det alltmer politiskt färgade Kent uppmanade publiken att rösta i höstens val.

-Det känns som att vi har ett ansvar att sparka ut de rasistiska krafterna ur Riksdagen. Det är vår skyldighet att göra något, sa han och rev sedan igång låten "Sverige" om folkhemmet från albumet "Vapen & ammunition".

Kent passade på att ta hjälp på scenen av Ida Redig, Miriam Bryant och Naomi Pilgrim, som alla även gästar Kentfest under egen flagg.

-Det här är tre helt fantastiska artister som vi verkligen avgudar, sade Kents sångare Jocke Berg, och fortsatte: -De är magiska musiker, kompositörer, producenter, sångerskor. You name it. Vi är så otroligt tacksamma att de förgyller vår musik med sina röster och sin närvaro. We fucking love these girls.

Publikfriare

Efter att ha inlett konserten med en version av "Vi kan väl vänta tills i morgon" från albumet "Verkligen" från 1996 övergick Kent snabbt till att beta av sitt nya material. Under sina tre tidigare spelningar i Sverige under våren har Kent spelat stora delar av sitt senaste album "Tigerdrottningen", som släpptes i slutet av april. Så blev det även på Ullevi - men bandet passade även på att slänga in några allsångsvänliga publikfriare som "Dom andra", "Ingenting" och "Jag ser dig".

Under kvällen gjorde även Beatrice Eli, som också hon uppträdde tidigare på dagen, ett gästspel på scenen.

-Man kan säga att det är hon som är Tigerdrottningen. Hon en av planetens bästa och coolaste människor, sade Jocke Berg om Eli.

15 juni åker Kentfest vidare till Gärdet i Stockholm, vilket blir bandets sista spelning i Sverige den här sommaren.