Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kent delar scen med housefestival

Vad har svenska rockbandet Kent och den franske stjärn-DJ:en David Guetta gemensamt? Inte så mycket, kan man tro. Men i helgen delar de faktiskt scen - på Ullevi i Göteborg.

Det är laddat för en riktig superhelg på västkusten. På fredag inleds nämligen housefestivalen Summerburst på Ullevi, som i år gästas av bland andra David Guetta, Steve Angello och Tiësto.

-Det är kul att vi lyckas boka så bra artister. Housemusiken har mycket att tacka de här artisterna för, och alla är i sig riktiga kanonbokningar, säger Anders Boström på SPG Live, som arrangerar Summerburst, och fortsätter: -Men det jag tycker är det fina med Summerburst är helheten. Man kan hänga här hela dagen, lyssna på grym musik och ta det lugnt med sina kompisar i en härlig atmosfär på ett sätt som man inte kan göra någon annanstans.

Utsålt

Anders Boström räknar med att Summerburst kommer vara utsålt när det inleds på fredag, vilket innebär att det kommer ha sålts någonstans mellan 26 000 och 27 000 biljetter till de båda dagarna.

-Det skulle ha varit lapp på luckan redan förra veckan, men vi har lyckats utöka området lite. Totalt blir det ungefär 5 000 fler biljetter än förra året, säger Anders Boström.

När musiken tystnat efter midnatt på lördag och stekarna fortsatt ut i Göteborgsnatten gäller det för Ullevis scenarbetare att kavla upp ärmarna. Samma scen ska riggas om för att återanvändas ett halvt dygn senare - då anländer nämligen 16 000 personer för att gå på Kents endagsfestival Kentfest, där Kent spelar tillsammans med bland andra Nina Persson och Junip. Och Kent har inte sparat på krutet till festivalen.

Karusell

De ska resa ett pariserhjul inne på Ullevi och bakom arenan ska de placera en Booster - en 40 meter hög karusell.

-Det blir ingen vila, ingen ro. Vi får bygga hela natten men det är bara kul, säger Anders Boström och fortsätter: -Vi kan använda infrastrukturen från Summerburst även till Kent, men det är ändå mycket som ska riggas om. Jag tror det kommer bli ett lite mer futuristiskt utseende på Kentspelningen än vad man kanske sett tidigare.

Två veckor senare reser de två festivalerna vidare till Gärdet i Stockholm, där Summerburst äger rum 13-14 juni och Kentfest 15 juni.