Artisten Ken Ring skriver nu på Instagram att han inte är sjuk i covid-19.
Artisten Ken Ring skriver nu på Instagram att han inte är sjuk i covid-19. Bild: Staffan Claesson/TT

Ken Ring backar – har inte covid-19

Rapparen Ken Ring vårdades i helgen med covid-19 på en intensivvårdsavdelning i Kenya, rapporterade Aftonbladet. I ett inlägg på Instagram menar Ken Ring nu att han blev feldiagnostiserad – och att det snarare var malaria han fick.

ANNONS

Det är i ett inlägg som inleds med orden ”Jag är ok, lägg ner spekulationerna” som rapparen Ken Ring skriver på Instagram om sitt hälsotillstånd.

”Jag är inte sjuk i covid och jag är inte på intensiven. Jag är sjuk ja, men så enkelt dör jag inte”, skriver han.

Skrev att han var döende

Ken Ring skrev i början av förra veckan på Twitter att han var på akuten i Kenya. Aftonbladet fick några dagar senare kontakt med rapparen via Instagram.

”Jag är döende på sjukhus. Jag ligger med corona på intensiven”, ska han ha skrivit till tidningen.

Ska ha legat på sjukhus i Nairobi

Även hans farbror kommenterade då, i fredags, Ken Rings tillstånd.

ANNONS

– Han ligger på sjukhus här i Nairobi. Vi var där igår och vi trodde inte han skulle klara sig. Han är väldigt svag, men han lever och vi ber för honom att han ska bli bättre. Vi ber också alla hans vänner att de ska be för honom att han ska bli frisk, sade han till Aftonbladet.

Var sjuk i malaria – inte covid-19

I ett nytt Instagraminlägg, senare under måndagskvällen, förtydligar Ken Ring att han först blev feldiagnostiserad på sjukhuset.

”Jag låg helt utslagen och då sa läkarna jag hade covid. I två dagar låg jag där men sen sa läkarna att det inte var det. Utan att det var malaria jag hade åkt på”, skriver Ken Ring.

Flyger hem till Sverige

Rapparen uppger att han fortfarande är sjuk men mår bättre, och att han under måndagen ändå kan flyga hem till Sverige från Kenya.

”Nu ska jag mot Sverige och fira jul med min älskade familj.”

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS