Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karlsten vill göra radio med lyssnarna

Från internet till radiostudion. I februari tar sociala medier-experten Emanuel Karlsten över "P3 Nyheter". Där ska han göra radio för lyssnarna - med lyssnarna.

I februari får P3:s fördjupande nyhetsprogram en ny programledare. Efter ett år på posten lämnar Natalia Kazmierska kanalen och stafettpinnen tas nu över av journalisten Emanuel Karlsten.

-Min ambition är att det ska bli ett program där man rycker till lite, att man får se saker på andra sätt än i det vanliga nyhetsflödet. Vi har redan så mycket slentrianjournalistik idag, säger Emanuel Karlsten när TT träffar honom i Göteborg.

Sociala medier

Emanuel Karlsten har gjort sig känd genom sina kunskaper inom internet och sociala medier. Sin journalistiska bana började han på tidningen Dagen, därefter fick han jobb som sociala medier-redaktör på Expressen och de senaste åren har han arbetat som konsult med sociala medier som fokusområde. Men nu blir han alltså radiopratare.

-För mig som skrivande journalist är det väldigt utmanande att göra radio. Jag vikarierade för Kazmierska under några veckor i somras och det var en otroligt härlig känsla. Det man säger går direkt ut till hundratusentals lyssnare, det är väldigt häftigt - men också svårt. Att göra radio är inte bara att läsa från ett papper, säger Emanuel Karlsten.

Journalistförakt

Med sina specialkunskaper om nätet hoppas Emanuel Karlsten kunna göra journalistik som tilltalar alla.

-Jag upplever att det finns ett ganska stort mått av förakt mot den journalistik som pågår i dag. Jag tänker på de otroligt medvetna mediebrukarna, jag vill att vi ska göra något som är relevant för dem som är vana vid att hitta alternativa nyheter, säger Emanuel Karlsten som har en tydlig plan för att nå dit: -Det första och viktigaste är att vi lyssnar på lyssnarna. Vi är inte här för att berätta för dem vilka nyheter som är mest intressanta, vi är här för någon form av samspel. Lyckas vi sedan paketera det på ett bra sätt blir det förhoppningsvis ett intressant program som är relevant för en modern tids nyhetskonsumenter.

"P3 Nyheter med Karlsten" sänds från Sveriges Radio i Göteborg måndag-torsdag, med start måndag 3 februari.