Kapten Röd och Slowgold är två av artisterna som spelar för att stötta Musikens hus.
Kapten Röd och Slowgold är två av artisterna som spelar för att stötta Musikens hus. Bild: GP Arkiv

Kapten Röd och Slowgold i stödgala för Musikens hus

Musikens hus håller stängt och de anställda har sagts upp. Men med kvällens fyra timmar långa gala hoppas man ge sig själva en chans att öppna igen i slutet av augusti.

ANNONS

Den 20 mars stängde Musikens hus och Café Hängmattan i Majorna som en följd av pandemins effekter. Tjugotalet personer blev av jobbet och även om hyresvärden Higab är gett två månaders uppskov på hyran är läget ansträngt.

– Det är skittråkigt. För kulturlivet, för oss som blivit av med jobbet och för alla gäster, säger Josefine Green som är musiker men också jobbat som kock på Musikens hus.

"Otrolig uppslutning"

Nu försöker man dock göra något konkret för att vrida förutsättningarna åt ett mer positivt håll. Under lördagen arrangerar personalen på Musikens hus en gala som sänds på Facebook men också hos tidningarna Gaffa och ETC.

ANNONS

En lång rad artister som på olika sätt har anknytning till Musikens hus spelar och den som tittar har möjlighet att bidra med pengar till verksamheten. Bland de som spelar märks Kapten Röd, Slowgold, Ebbot & McFaul och Andreas Chadien.

– Det helt otroligt vilken uppslutning vi har fått och det känns så bra och kul att göra något konkret och inte bara sitta hemma, säger Josefine Green.

Spelar ensam med piano

Kapten Röd, som den senaste tiden gjort flera digitala spelningar, kallar Musikens hus sin "musikaliska krubba" och skriver på sin Instagram att "det har varit en plats där många med mig har fått gro på scen och i replokaler".

– Han ska spela ensam med piano, så det kommer att bli speciellt, konstaterar Josefine Green som menar att Musikens hus har en viktig roll i Göteborgs musikliv.

– Vi gör ju lite spretigare bokningar än andra ställen, med folk- och världsmusik men även rock och punk. Den stora lokalen tar trots allt in 400 personer. Och i kaféet finns det möjlighet för att oetablerade artister att spela för publik.

FAKTA: Musikens hus-galan

Artister: Ebbot & McFaul, Kapten Röd, Slowgold, Andreas Chadien, Berg & Begdragare, Kvasar, Lisa Wanloo, Långfinger, Mathilda Brink, Orkan, Philip Fritz & Republiken.

Var: Sänds på Musikens hus Facebook och hos Gaffa och ETC.

När: Lördag 2 maj kl 19:00

Support: Den som vill stötta Musikens hus kan swisha till 123 599 28 47

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS