Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kapten Röd ger sig ut på turné

Kapten Röd är tillbaka. Och Sveriges favoritreggae-artist vill att alla ska kunna komma på nya turnén: "Min vision med HUNDRALAPPEN är att så många som möjligt ska kunna komma på mina spelningar, oavsett storlek på plånboken", säger han i ett pressmeddelande.

Efter en knökad spelning på Liseberg och ett gästinhopp på Håkan Hellströms Ullevispelning 2014 försvann Kapten Röd in i skuggan. Men nyligen gjorde Sveriges mest populära reggaeartist comeback med låten "Över Min Döda".

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Under årens lopp är det just lyssnarna och publikens stöd som fått honom att återvända till musiken – insikten att hans lyssnarskara sträcker sig över alla samhällsklasser, ideologier och platser runtom i landet blev själva grunden som turnén sedan formades efter", skrivs det i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Kapten Röd tillbaka med ny musik

"Oavsett storlek på plåboken"

Nu ska  Kapten Röd ut på en omfattande sommarturné med namnet "HUNDRALAPPEN" som går av stapeln i Malmö den 17 juni. Det hela avslutas på hemmaplan i Göteborg den 2 september.

– Min vision med HUNDRALAPPEN är att så många som möjligt ska kunna komma på mina spelningar, oavsett storlek på plånboken, säger Kapten Röd i ett pressmeddelande.

Konserterna har en rekommenderad 13-årsgräns och biljetterna kommer kosta 100 kronor. De släpps onsdagen den 29 mars klockan 10.00.