Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kapten Röd är tillbaka med besked. Arkivbild.

Kapten Röd åker på folkparksturné

Kapten Röds återtåg, den hyllade pjäsen "Köp hjärtan" och nycirkus för barn. Det är några av arrangemangen i folkparkerna i sommar.

Folkets hus och parker har presenterat sitt program för sommaren. Bland turnéerna finns bland annat reggaeartisten Kapten Röd, som återvänder till scenen med besked efter några års frånvaro. Med start i Malmö Folkets park den 17 juni ger sig Majornas stolthet ut på vägarna och ger elva konserter.

Kritikerrosade uppsättningen "Köp hjärtan" om schlagersångerskan Ulla Billquists livsöde har gått för utsålda hus på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. I sommar får fler chansen att se pjäsen med Vanna Rosenberg i huvudrollen när den spelas på tio platser med premiär på Lilltorpets Folkets park i Falun den 22 juli.

Förra året arrangerades Clowner utan gränsers turné "Kalas i parken". Turnén, som arrangeras i samarbete med Riksteatern, återvänder även i sommar och dessutom blir det mer nycirkus för barn i Circus Cirkörs föreställning "Heja dej".

Dessutom bjuder folkparkssommaren på opera med sopranen Ylva Stenberg, barnföreställningen "Det stora äventyret" med Eva Funck och rockrävarna The Boppers 40-årsjubileum.