Kaosartat under Graveyard och Rival Sons på Bananpiren

Besökare vittnar om en trängsel de aldrig tidigare upplevt när Göteborgsbandet Graveyard spelar ihop med kaliforniska Rival Sons på Kajskjul 105. Flera valde att lämna spelningen.

ANNONS
|

Den slutsålda spelningen med Graveyard och Rival Sons på Kajskjul 105 på Bananpiren väntades dra mycket folk med 4100 sålda biljetter. Men flera besökare är allt annat än glada över stämningen på platsen. Enligt GP:s reporter på plats är det väldigt varmt och svårt att röra sig för att det är så mycket folk i lokalen.

Flera i publiken valde också att lämna konserten. Jonas Linderoth är en av dem. Han lämnar lokalen efter några låtar med Graveyard som började spela runt 20.00 på fredagskvällen. Han kände inte att säkerheten fungerade.

– Det var en typ av trängsel som jag aldrig har varit med om och då är jag ändå en van konsertbesökare. Jag var orolig för min egen säkerhet. Det fanns bara en dörr att ta sig igenom. En utrymning skulle inte fungera under dem förutsättningarna, säger han.

ANNONS

– Jag tyckte ordningsvakterna såg oroliga ut.

Hårt tryck även långt bak

Enligt Jonas var det en stor irritation bland publiken och ett hårt tryck, redan väldigt långt bak i lokalen.

– Man ställer sig ju längre bak för att få lite plats, jag var förvånad att det var så trångt så långt bak i lokalen. När vi lämnade var det flera som lämnade men också många som kom. De kommer ju inte komma in, säger han.

Utanför Kajskjul 105 står fler besvikna besökare. Anna Gustavsson och en samling vänner har åkt från Limmared i Boråstrakten för att gå på konserten, men nu på väg hem innan Rival sons.

– Vi är asförbannade, säger Anna Gustavsson.

Vad GP erfar är vakterna inte heller nöjda med situationen. Enligt uppgift har de sagt att ”händer något så kan inte vi göra vårt jobb”.

– Vi är inte nöjda, utan har framfört flera synpunkter till arrangören, säger en vakt på plats.

"Vår högsta prioritet är alltid besökarnas säkerhet"

Alexander Kihlström, presskontakt på Live Nation, svarar via mejl till GP att konserten följer alla tillstånd.

– Vi har som alltid på evenemang en god planering med både värdar och ordningsvakter på plats. Allt enligt det polistillstånd som finns för arrangemanget, säger han.

ANNONS

Att vissa personer inte ska ha kunnat komma in på konserten säger Alexander Kihlström inte stämmer, men medger att det är mycket folk i lokalen.

– Det är mycket folk i lokalen. Dock långt färre än den godkända kapaciteten enligt tillståndet från polisen. Maximala antalet enligt tillstånd är 4500 men vi valde att endast sälja 4100 biljetter till denna kväll, säger han.

– Det är en lugn tillställning där dock ett antal upplever det som trångt i lokalen och har valt att lämna.

Hur kommer ni följa upp den här konserten för att undvika att det händer igen?

– Vi lyssnar på publiken och tar till oss synpunkter inför kommande evenemang. Vi har hundratals evenemang runt om i landet varje år och vår högsta prioritet är alltid besökarnas säkerhet och trivsel.

– Vi vill också tillägga att majoriteten är väldigt glada och nöjda och upplever tre otroligt bra konserter med The Last Internationale, Graveyard och Rival Sons.

ANNONS