Kanye West ställer in turné

Rapparen Kanye West avbröt en konsert i Sacramento efter en halvtimme, fyra låtar och en lång utläggning där han delade ut kängor till artistkollegorna Beyoncé och Jay Z och presidentkandidaten Hillary Clinton, skriver Variety. Nu ställer han in resten av turnén.

ANNONS
|

Rapparen Kanye West ställer in alla återstående spelningar på sin "Saint Pablo"-turné, det bekräftar en talesperson för West för Pitchfork.

West har uppvisat ett alltmer märkligt beteende under sin pågående turné. I går ställdes en konsert i Los Angeles in timmar innan den skulle börja, och dagen innan avbröt han en spelning i Sacramento efter bara 30 minuter.

Under gårdagens konsert uttryckte han sitt missnöje över Beyoncés krav inför sitt uppträdande på MTV Video Music Awards-utdelningen tidigare i år.

-Beyoncé, du sårade mig för jag hörde att du sa att du inte tänkte uppträda om du inte fick priset för årets video i stället för mig och (rapparen Drakes låt) "Hotline bling".

ANNONS

Gav Jay-Z en känga

Vidare uppgav Kanye West att Jay Z fortfarande inte hört av sig sedan Wests hustru Kim Kardashian utsattes för ett väpnat rån i Paris.

- Ring mig Jay Z! Jag har fortfarande inte hört något från dig.

'Efter det gav han sig in på ett politiskt spår och hyllade sin egen turné på ett inte helt kristallklart sätt.

- Saint Pablo-turnén är mer relevant än radio och om ni fortsätter följa den gamla modellen kommer ni att sluta som Hillary

Turnén inleddes i slutet av augusti. Sammanlagt är det ett 20-tal konserter – den sista skulle äga rum i Brooklyn på nyårsafton – som har ställts in.

ANNONS