Kändisarnas hälsningar: "Håll ut under orkanen Matthew"

ANNONS

Under torsdagseftermiddagenuppmanademyndigheterna Floridas invånare och turister att evakuera efter att orkanenMatthew dragit in över kusten. "De somtrotsar varningen riskerar att fastna ilivshotande vindar i uppemot 70 meter per sekund.Evakuera, evakuera, evakuera", sa guvernörRickScott vid ett informationsmöte tidigare under torsdagen,enligt USA Today.

Nu skickar kändisar som Reese Witherspoon, Robbie Williams och Josh Groban tankar och böner till dem som drabbats av stormen på Haiti och de1,5 miljoner invånare och turister som just nu riskerar att drabbas av orkanen längst Floridas kust.

"Håll ut!", skriver artisten Josh Groban.

"Till alla er som drabbas av orkanen Matthew, var försiktiga. Mina tankar är med er", skriver tv-programledaren Tom Bergeron.

ANNONS

LÄS MER:1,5 miljoner måste evakueras i Florida

Mia och Jesper Parnevik bor i Florida men är just nu i Kalifornien, däremot ärdöttrarna Peg och Penny samtsonen Phoenix kvar hemma, skriver Aftonbladet.

- Klart man är orolig. Det är inte bra att vara ifrån barnen naturligtvis, men jag vet att de är okej. Allt annat är bara materiella saker. Det går som det går med hus och båt, det är inget man kan göra åt. Det enda man bryr sig om är att alla människor är säkra, säger Mia Parnevik till tidningen och fortsätter:

- Det finns ett ”safe room”, som också är vårt biorum, som de sitter i.

Jesper och Mia har planerat att flyga hem på söndag men det är oklart om de kommer kunna ta sig hem till barnen.

- Är alla flygplatser stängda blir det svårt att landa. Vi håller kontakten hela tiden, men det kan bli så att telefonmasterna åker ned och då kan det vara svårt att få tag på varandra, säger Mia Parnevik till Aftonbladet.

Kategori 4-orkanen rör sigmed vindar från 58 upp till 70 meter per sekund.

"Må herren skydda er frånklass 4 av orkanen Matthew i Florida i dag. Snälla var försiktiga", twittrar La Toya Jackson.

ANNONS

Robbie Williams uppmanar till att donera pengar till FN:s barnfond: "Mitt hjärta brister när jag ser att folk på Haiti behöver handskas med orkanen Matthew. Donera pengar till Unicef"

"Mina tankar och böner går ut till alla som drabbats orkanen Matthew på Haiti. Alla ni som drabbas nu, var försiktiga", twittrar sångerskan Eve.

ANNONS