Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Kan bli historisk på MTV Video Music Awards

Zara Larsson har chansen att bli första svensk att vinna priset Bästa nya artist på MTV Video Music Awards natten till måndag. "Ett erkännande" säger mamma Agneta Larsson.

Natten mellan söndag och måndag har Zara Larsson chansen att bli historisk. Hon är nominerad till Bästa nya artist på MTV Video Music Awards, en kategori som ingen svensk artist vunnit. Endast två har nominerats tidigare - Neneh Cherry för låten Buffalo Stance 1989 och Peter, Bjorn & John år 2007.

Zara Larsson var överlycklig över nomineringen på sitt Twitterkonto:

 

Ett erkännande

Mamma Agneta Larsson kommer att följa galan, som går av stapeln i New York, hemifrån Sverige.

- Det är jätteroligt, och ett erkännande om vart hon är på väg, säger Agneta Larsson.

GPTV: "Jag är inte skyldig att läxa upp män"

Bara att bli nominerad är stort, tycker hon, och hoppas att det kan bli en väckarklocka för vissa av Zaras kritiker.

- Hon får många elaka kommentarer när hon uttalar sig om saker. "Vem tror du att du är" och "Du är inte så stor som du tror". Den här nomineringen bevisar att hon har lyckats.

"Tycker det går för långsamt"

Zara Larsson själv inte pratat så mycket om nomineringen, säger Agneta, utan har fullt upp med framträdanden och det kommande skivsläppet.

- Men det här är ju vad hon har drömt om, ända sedan hon var med i Talang 2008. Folk frågar henne ibland om hon tyckt att framgången har kommit för fort - hon tycker nog att det har gått för långsamt.

Vad tror du det skulle innebära för Zara om hon vann?

- Jag vet ju ingenting om musikbranschen, men fler skulle nog få veta vem hon är. Även om hon varit med i många stora sammanhang, som hos Ellen DeGeneres och Jimmy Fallon, så kan många ha missat henne. Även i musikbranschen. Jag kommer ihåg hur glad hon blev när hon var sin första Rockbjörn 2013. Den var en bekräftelse på att hon kunde kalla sig artist, och inte bara var vem som helst som gillade att sjunga.

Familjen stannar hemma

De andra som nominerats i Zara Larssons kategori är Brooklynrapparen Desiigner, Kalifornienrockbandet DNCE, danska Lukas Graham och rapparen Bryson Tiller från Kentucky. 

- Jag har hört de andra nominerades låtar, men annars har jag inte så stor koll på dem om jag ska vara ärlig, säger Agneta Larsson och skrattar. Vi har lite olika musiksmak i familjen, jag lyssnar helst på Lugna favoriter. 

LÄS MER: Zara Larsson klar för Liseberg

Agneta hade först tänkt åka till galan i New York med Zaras lillasyster Hanna, men eftersom Hanna precis börjat gymnasiet valde de att stanna hemma.

- Någon måste ju vara den som tjatar om skolan också... Men vi har kontakt med Zara hela tiden. Hon har fullt upp, igår uppträdde hon ihop med Tove Lo till exempel. 

Snart i Sverige

Galan tv-sänds inte i Sverige förrän på måndag kväll, men Agneta räknar med ett telefonsamtal om Zara vinner.

- Vi får bara hålla tummarna. Hon har jobbat så hårt för det här, och kämpat både i skolan och i studion. Vi är jättestolta.

LÄS MER: Zara Larsson på MTV-gala med Beyoncé

Nästa gång familjen får träffa Zara är 5 september, då hon kommer hem till Sverige.

- Det ska bli jätteskönt. Vi får träffa henne några dagar här och där.

 

Mammisen

Ett foto publicerat av Zara Larsson (@zaralarsson)

 

 

Why does my sister look like Ariana Grande lol

Ett foto publicerat av Zara Larsson (@zaralarsson)