Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Elias Ödman tjöt av glädje under turen i tekoppen på barnkalaset. Han njöt så mycket att han vägrade lämna den efteråt ...

Kalas för barnen

Nyinflyttade syskonen Frida, Leo och Elin Waidele har svårt att hålla sig på benen under Kulturkalasets barnkalas i Trädgårdsföreningen. - Det känns som att leka hamster! tycker Frida, 13, om äventyret i vattenbollarna.

Barnen Waidele (just det – farfar grundade den legendariska musikaffären) kryper lätt in i plastbollarna, som sedan pumpas upp med luft, stängs till och rullas ner i poolen.

Alla försöker stå, gå eller springa i bollarna. Ingen lyckas. Alla druttar på ändan, med rejäla plask som följd.

Även för en vuxen man i sina bästa år ser vattenbollarna inbjudande ut. Någon säger att viktgränsen är 95 kilo, så kanske - eller nej, förresten...

- Det var så jobbigt och varmt att springa! pustade Leo, 11, efteråt.

Barnkalaset bjöd på allt från clowner och hårflätning till fiskdamm och ansiktsmålning. Och arrangörerna kunde inte ha önskat sig bättre väder.

Fyraåriga Vanessa Hedesbo ville bli förvandlad till en fjäril, och målades elegant och snabbt av Sandra Ernfjord. Det såg ut som om Vanessa var nöjd med resultatet när hon beundrade sig i spegeln efteråt – även om det omöjliggjorde en tur i badbollarna.

- Färgen går bort med vatten, så man ska helst inte ens svettas efteråt, varnade en av sminköserna.

Det verkade inte avskräcka någon. Framför allt flickor som just ville bli fjärilar bildade en allt längre kö.

Kö var det också till karusellerna, där treåringarna Max Nilsson och Emma Haag var övertygade om att det var de själva som körde.

I den andra karusellen, den med tekoppen, satt syskonen Elias och Nellie Ödman. Om det var kul? Fråga Elias. Han vägrade helt sonika att lämna sin kopp när åkturen var över.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.