Kakan ställer in efter hot

ANNONS

Det är den senaste tidens kritik och hot som ligger bakom beslutet.

-Hon tyckte det blev för mycket hot och hat. Det skapades bland annat en grupp på Facebook där de uppmanade till att stoppa Kakans besök i Kristianstad. Hon tycker att det tog för mycket fokus från utställningen eftersom folk även hotade att skända utställningen,säger Lasse Hörnäs, informatör på Regionmuseet i Kristianstad.

LÄS MER:Polisbevakning inför Kakans utställning "Den senaste tidens skriverier som kulminerat i hot mot både Kakan och invigningen gör att Kakan väljer att inte närvara vid invigningen.", skriver Regionmuseet i en Facebook-post.

Kritik och hot

Bakgrunden är bland annat ett samarbete med bilmärket Audi där Kakan skulle vara en av flera kända medieprofiler som marknadsförde nya bilmodellen Q2. När samarbetet blev känt fick Audi motta en storm av kritik på sociala medier. Kritiken handlade bland annat om att Kakan Hermansson skrivit ett inlägg på Twitter 2014 som berörde polismorden i Malexander. Hon skrev då bland annat:

ANNONS

"Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv". Kakan Hermansson har efter kritiken bett om ursäkt för sina uttalanden.

Något som hon senare bad om ursäkt för. I ett blogginlägg tidigare i veckan skrev hon bland annat: "De där orden jag skrev för ett antal år sedan kan jag aldrig ha oskrivna".

LÄS MER:Ber alla poliser om ursäkt: "Förlåt"

Hatstorm på sociala medier

Inför invigningen av utställningen "100% kamp - Sveriges historia" på Regionmuseet i Kristianstad startades en hatstorm på sociala medier i början av veckan. På museets Facebooksida kunde man läsa direkta påhopp mot medieprofilen och utställningen hotades även att "skändas".

- Utställningen i sig har egentligen inget med Kakan att göra även fast hon skulle vara med. Menhon är en kontroversiell rättskämpe och vi tyckte att hon hade något att tillföra utställningen, sägerLasse Hörnäs.

"100% kamp - Sveriges historia" berättar bland annat om människor som kämpar för att få rätt att leva livet fullt ut i ett jämlikt Sverige.

Poliser på plats

- Vi förklarade precis utställningen öppnad. Vi har både poliser och väktare på plats eftersom vi inte visste hur det skulle bli. Vi valde att inte göra någon förändring även fast Kakan Hermansson inte medverkar, sägerLasse Hörnäs och fortsätter:

ANNONS

- Jag tycker det är väldigt tråkigt att hotet och hatet kan ta över.

Utställningen pågår till mitten av mars.

GP söker Kakan Hermansson för en kommentar.

ANNONS