Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kajsa Grytt manifesterade för human flyktingpolitik

Under lunchen förklarade Carola sin beundran för Kajsa Grytt och berättade att hon såg upp till hennes band Tant Strul när hon själv sjöng i rockbandet Stand by.

– Jag var väl ingen punkare själv men Tant Strul var jättehäftiga, och killen jag var tillsammans med under den tiden hade KSMB över hela väggarna på sitt rum, berättade Carola Häggkvist för förvånade kollegor.

Carola Häggkvist vände sig direkt till Carola och sade:

– Kära syster, ja, det känns som det blivit ett systerskap mellan oss.

Kajsa Grytt tog politisk ställning i Så mycket bättre.

I "sitt" program band artisterna kransar och lade i havet med en önskan om en human flyktingpolitik.

Det blev händelserika timmar när det var Kajsa Grytts tur att bestämma dagordningen i Så mycket bättre. På förmiddagen ordnade Kajsa Grytt övningar i improviserad teater.

Carola var full av entusiasm inför uppgiften men Orup kände mest för att fly från ön.

– Jag skulle hellre krypa slalom mellan ormar än göra det här, skakade Orup som ändå gjorde sitt bästa i rollen som kärlekskrank läkare.

Senare på dagen tog sig skaran ner till en strand där baltiska flyktingar kommit i land mot slutet av andra världskriget. Kajsa Grytt ville manifestera för en human flyktingpolitik genom att lägga kransar i havet, men var noga med att alla fick ha sin personliga önskan och tanke med den egenhändigt knutna blomsterkransen.

Love Antell berättade att flyktingfrågan är viktig för honom och att han engagerat sig i rörelsen Ingen människa är illegal. Johan T Karlsson passade också på att höja rösten.

– Jag tycker vi ska riva upp Europas gränser, släppa in folk och slänga ut högern i havet.

Carola Häggkvist valde att lägga sin krans med tanke på föräldralösa barn i Afrika som väntar på att bli adopterade. Carola har själv adopterat dottern Zoe från Sydafrika och rördes till tårar när hon lade sin krans i vattnet.