Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kaah leker sig till comeback

Efter sju års tystnad är han tillbaka. Sveriges mest saknade soulartist Kaah är nyförälskad i musiken. I dagarna släpps albumet "Matcha din look".

Inget gråt, skrik eller sårade känslor. Soulpopiga Kaahs förhållande med musiken rann bara ut i sanden. Efter tre album och framgångsrika singlar som "Kaahlla mig" och "Dom tittar när jag dansar" släppte han för tio år sedan sin sista soloplatta. 2006 kom ett engelskspråkig album med gruppen SLS. Efter det blev det tyst.

-Först tog jag en paus i några veckor, sedan kom jag inte tillbaka. Jag blev intresserad av andra grejer. Åren gick och jag började göra annat, säger han.

Glädjen till att fortsätta med musiken var borta. I stället jobbade han som hjälplärare på en skola, började boxas, utbildade sig till redovisningskonsult och bildade familj.

För några år sedan hände något. Långsamt jobbade han återigen upp en aptit.

-Det vaknade sakta. Ett tag lyssnade jag inte ens på musik, men de senaste åren har jag börjat igen. Det fanns ingen avgörande händelse, det blev bara kul att spela och lyssna igen. Efter ett tag så kände jag: "Nej men nu gör jag en skiva".

Inspelad hemma

Med en nyförälskad blick förklarar han att det är som att vara tonåring igen, med samma nyfikenhet och drömmar tar han sig an musiken. Nya albumet "Matcha din look" är mestadels inspelad hemma i sovrummet och är ett resultat av lustfyllt experimenterande.

-När jag började med albumet satt jag och lekte, sedan fortsatte jag göra det. Jag har lekt fram den, skrattar han och förklarar: -Det är min drivkraft, det ska vara kul och finnas någon slags humor när jag gör musik. Jag gillar att lyssna på artister som inte alltid tar allt på för stort allvar.

Något att längta efter

Den här gången har han en mer avslappnad inställning till sin artistkarriär. I stället för att fokusera stenhårt har musiken blivit något han unnar sig när det finns tid.

-Då får man längta till de stunderna. Det har varit som en hobby att sitta och knepa och knåpa för sig själv. Lite som att bygga på sin sommarstuga, säger han.

I februari kom första smakprovet från nya skivan, singeln "Vill bara leka mer" som fick ett varmt mottagande. Nyligen släpptes låten "Bästa som jag sett". Om kärleken håller i sig kan det mycket väl komma ytterligare ett album.

-Jag hoppas att det kommer folk när jag spelar och jag hoppas att jag får någon slags värme tillbaka av de som lyssnar, så att jag bli inspirerad till att göra en ny platta.