Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kändisarnas hälsningar: "Håll ut under orkanen Matthew"

Via sociala medier skickar kändisar uppmaningar och tankar till alla som drabbas av orkanen Matthew som väntas nå Floridas kust senare i kväll. Mia Parnevik berättar om oron över att barnen är kvar i huset i Florida: "Det enda man bryr sig om är att alla människor är säkra", säger hon till Aftonbladet.

Under torsdagseftermiddagen uppmanade myndigheterna Floridas invånare och turister att evakuera efter att orkanen Matthew dragit in över kusten. "De som trotsar varningen riskerar att fastna i livshotande vindar i uppemot 70 meter per sekund. Evakuera, evakuera, evakuera", sa guvernör Rick Scott vid ett informationsmöte tidigare under torsdagen, enligt USA Today.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nu skickar kändisar som Reese Witherspoon, Robbie Williams och Josh Groban tankar och böner till dem som drabbats av stormen på Haiti och de 1,5 miljoner invånare och turister som just nu riskerar att drabbas av orkanen längst Floridas kust.

"Håll ut!", skriver artisten Josh Groban. 


"Till alla er som drabbas av orkanen Matthew, var försiktiga. Mina tankar är med er", skriver tv-programledaren Tom Bergeron.

LÄS MER: 1,5 miljoner måste evakueras i Florida

 

Mia och Jesper Parnevik bor i Florida men är just nu i Kalifornien, däremot är döttrarna Peg och Penny samt sonen Phoenix kvar hemma, skriver Aftonbladet.

- Klart man är orolig. Det är inte bra att vara ifrån barnen naturligtvis, men jag vet att de är okej. Allt annat är bara materiella saker. Det går som det går med hus och båt, det är inget man kan göra åt. Det enda man bryr sig om är att alla människor är säkra, säger Mia Parnevik till tidningen och fortsätter:

- Det finns ett ”safe room”, som också är vårt biorum, som de sitter i.

 

Be safe everyone 💙

Ett foto publicerat av Mia parnevik (@miaparnevik)

Jesper och Mia har planerat att flyga hem på söndag men det är oklart om de kommer kunna ta sig hem till barnen. 

- Är alla flygplatser stängda blir det svårt att landa. Vi håller kontakten hela tiden, men det kan bli så att telefonmasterna åker ned och då kan det vara svårt att få tag på varandra, säger Mia Parnevik till Aftonbladet.

Kategori 4-orkanen rör sig med vindar från 58 upp till 70 meter per sekund.

"Må herren skydda er från klass 4 av orkanen Matthew i Florida i dag. Snälla var försiktiga", twittrar La Toya Jackson.

 

Robbie Williams uppmanar till att donera pengar till FN:s barnfond: "Mitt hjärta brister när jag ser att folk på Haiti behöver handskas med orkanen Matthew. Donera pengar till Unicef"

 

"Mina tankar och böner går ut till alla som drabbats orkanen Matthew på Haiti. Alla ni som drabbas nu, var försiktiga", twittrar sångerskan Eve.