Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kändisar registrerade sig på fel parti

Demi Moore, uttalad demokrat, stöder ett parti som vill bygga en mur vid USA:s gräns och förbjuda aborter och homosexuella äktenskap. "Ett misstag", förklarar nu Hollywodstjärnan.

American Independent Party heter ett ultrakonservativt parti i Kalifornien. Det grundades för snart 50 år sedan av rasisten George Wallace och på partiets dagordning finns bland annat ett uttalat och kraftfullt motstånd mot homoäktenskap, ett förbud mot aborter och krav på att en mur eller staket ska resas längs USA:s gräns.

Inget konstigt i sig, många amerikaner delar de åsikterna, men vid en telefonundersökning med 500 personer som registrerat sig hos partiet visade det sig att 3 av 4 faktiskt inte visste vilka åsikter partiet stod för. 

Däribland finnns skådespelaren Demi Moore, Arnold Schwarzeneggers son Patrick Schwarzenegger och, enligt Los Angeles Times, även en handfull andra kändisar som Sugar Ray Leonard, Kaley Cuoco och Emma Stone.

Troligen har flera av dem helt enkelt kryssat i fel rutor i valblanketterna, blanketter som uppenbarligen inte är helt enkla att tyda korrekt. Enligt Los Angeles Times handlar det i många fall om rena missförstånd.

 – Jag kommer omedelbart att vidta nödvändiga åtgärder för att stryka mitt namn från det här partiets medlemslistor, säger till exempel Kaley Cuoco från tv-serien Big Bang Theory, till Los Angeles Times.

Även Demi Moore, en uttalad demokrat som tidigare har backat president Barack Obama, menar att hennes närmande till American Independent Party är ett misstag.

– Demi Moore är inte och har aldrig varit medlem i American Independent Party, säger Hollywoodstjärnans talesperson och menar att alla handlingar som tyder på ett sådant medlemskap beror på misstag.

Om misstaget inte rättas till kommer de som felaktigt registerat sig som medlemmar i American Independent Party inte att få rösta i det kaliforniska primärvalet 7 juni.