Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Justin Bieber fick Globen att koka

14 300 lyckliga fans samlades på måndagskvällen i Globen. Efter flera dagars hysteri i Stockholm var det äntligen dags för själva konserten. Justin Bieber seglade in på änglavingar och arenan kokade.

Fyrkverkerierna brakar igång, två gigantiska videoskärmar glider isär och in seglar Justin Bieber i ett par massiva, svarta änglavingar. Med "All around the world" drar han igång den första spelningen av veckans tre på Globen i Stockholm.

Världens just nu största popstjärna har publiken i sin hand redan från början.

-Är ni redo att föra lite oväsen, skriker superstjärnan från scenen.

Trots att många på plats har väntat hela dagen utanför Globen, och i vissa fall längre än så, står publiken på tå för kanadensaren när han dyker upp elva minuter över nio.

Skrik och jubel

En bit in på spelningen har Justin Bieber blivit varm i kläderna och berättar att han nu ska köra sin favoritlåt från turnén.

-Har ni något emot att jag gör mig lite mer bekväm, frågar Bieber publiken och kränger av sig sin vita kavaj för att sjunga "Catching feelings" från den relingsliknande scenografin.

Efter ett par riktigt svettiga dansnummer står han längst fram på scenen, plockar upp en videokamera och filmar sig själv. Till publikens stora förtjusning lyfter han på linnet och låter magen skymta fram.

-Jag vill tacka var och en av er för att ni är här i kväll. Jag trodde aldrig att det här skulle hända, säger Justin Bieber lite senare och påminner om mottot han lever efter: -Säg aldrig aldrig!

Vid trummorna

Till superhiten "Beauty and the beat" kokar Globen och Justin Bieber sätter sig vid trummorna. När jublet inte kunde bli högre är det dags att välja vilken tjej som ska få kliva upp på scenen och göra honom sällskap under "One less lonely girl", allt enligt traditionen.

Lyckligt utvalda Lisa leds upp på scenen. Hon håller för ansiktet, kröns med en blomsterkrans och får sitta på en tron tillsammans med popprinsen.

-Ge Lisa en stor applåd, säger Justin Bieber.

Kvällen avslutas med de två extranumren "Boyfriend" och "Baby" och efteråt samlas fansen utanför arenan.

-Det var jättebra, allt var bäst, sammanfattar 10-åriga Angelica Alpmyr Wegerstedt från Karlstad.

Lite längre bort skriker ett förtvivlad fan:

-Jag hatar alla, jag vill bara vara med Justin Bieber.

Justin Bieber spelar i Globen även på tisdagen och onsdagen.