Juryn vald till Cosby-rättegång

ANNONS
|

Sju män och fem kvinnor kommer att sitta i juryn som ska fria eller fälla skådespelaren och komikern Bill Cosby.

Cosby är anklagad för att ha drogat och ofredat Andrea Constand 2004. Över 50 kvinnor har offentligt anklagat Cosby för övergrepp och våldtäkt.

Efter tre dagar valdes de tolv jurymedlemmarna som kommer från en stad 48 mil från Norristown i delstaten Pennsylvania där rättegången kommer att hållas. De män och kvinnor som valts ut kommer att förbli anonyma och ska sitta isolerade under rättegången.

Rättegången mot Bill Cosby inleds den 5 juni. Om han fälls riskerar Cosby ett tio år långt fängelsestraff.

ANNONS

Han är mest känd för sin roll som Cliff Huxtable, pappan i en svart medelklassfamilj i New York i tv-serien "Cosby" (engelsk titel "The Cosby show"), som sändes 1984–1992 och var väldigt populär.

TT-Reuters

Fakta: Cosby-rättegången

Rättegången mot Bill Cosby inleds den 5 juni i år.

Cosby anklagas för att ha drogat och ofredat Andrea Constand i hans hem 2004.

Constand och Cosby har tidigare förlikats i ett civilrättsligt mål 2006, men 2015 togs fallet upp igen när nya bevis hade framkommit.

Ett 50-tal kvinnor har anklagat den i dag 79-årige Bill Cosby för såväl våldtäkt som sexuella övergrepp. Tidsperioden för de påstådda händelserna sträcker sig från 1965 till 2008.

Åklagarna valde ut 13 kvinnor och bad domaren att ta med deras vittnesmål som del av bevisföringen, detta för att kunna styrka att Cosbys beteende är ett mönster.

Men bara en, vars namn inte är offentliggjort, godkändes. Hennes vittnesmål kommer att tas upp i rättegången. Domaren Steven O'Neill säger att han fattade beslutet baserat på "noggrant övervägande av bevisvärdet."

ANNONS