Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Idol"-juryn består av producenten och låtskrivaren Alexander Kronlund, röstcoachen Kishti Tomita, åtskrivaren och producenten Anders Bagge samt skivbolagsmeriterade Nikki Amini. Pressbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Jurykupp inför kvalveckan i "Idol"

Juryn har valt ut sitt startfält till kvalveckan i "Idol". Men de 20 platserna räckte inte helt och tack vare en kupp i sista sekund blir det 21 aspirerande idoler som får mötas i nästa veckas livekval i TV4.

25-åriga Bragi Bergsson har imponerat på juryn med sin sång, men har talat öppet om sina svåra problem med nervositeten. För tittarna såg det ut som att hoppet var ute för Bergsson när Alexander Kronlund, Nikki Amini, Anders Bagge och Kishti Tomita meddelade William Strid att han hade knipit den tjugonde platsen till den stundande kvalveckan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vet du vad, William tog sista platsen, meddelade Amini i tisdagens program.

Men lagom som besvikelsen verkade sjunka in hos Bergsson kom twisten:

- Jag hoppar av programmet om inte Bragi får vara med, sade Alexander Kronlund, varpå hans jurykollegor sade detsamma.

Sämre gick det för 15-åriga Gabriel Werngren som fick lämna programmet i tårar sedan juryn fattat beslut om att han inte är redo för tävlingen.

- Jag tror så mycket på dig och vill så mycket för dig att jag vill ta ansvar och säga "inte den här gången", sade Kronlund i programmet.

Förutom de uttagna 21 får en av de utslagna deltagarna chans att återvända till tävlingen. Vem det blir avgörs i "Revanschen" på TV4 play.

Kvalveckan i "Idol" sänds 17–21 september klockan 20.00 i TV4.