Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Johan Jureskog leder kommande TV3-programmet "Kockakademin". Pressbild.

Jureskog leder nytt matprogram

Gästdomare dömer i TV3:s nya serie Kockakademin.

Totalt tio personer får lära sig mer om matlagning och gör upp om vinsten i Kockakademin under ledning av Johan Jureskog. Han berättar för TT att det blir ett tema för varje avsnitt, och till sin hjälp har han olika gästdomare.

- Det blir som en skola även för de som kommer att titta på det här, jag tror att många kommer få aha-upplevelser, säger han.

Johan Jureskog driver till vardags restaurangen AG i Stockholm, och har setts i TV4-programmet Kockarnas kamp samt i TV3-programmet Världens bästa burgare.

Nu blir han rektor i Kockakademin.

- Jag hade aldrig tänkt egentligen att bli en tv-stjärna, men det är alltid roligt att bli utmanad. Det finns ingenting bättre än att ta hand om härliga ungdomar som vill lära sig laga mat, säger Johan Jureskog.

Den deltagare som vinner hela tävlingen får arbeta på Jureskogs restaurang.

- Det känns jäkligt kul att få göra ett sådant här program där man kanske inte bara inspirerar folk som är lite äldre än gymnasiet, eller står i valet och kvalet inför att välja restauranglinjen. Alla kan laga mat, har man ett intresse ska man absolut inte bara släppa det, säger Johan Jureskog.

Kockakademin har premiär i början av nästa år.