Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julia Louis-Dreyfus hedras med Mark Twain-priset vid Kenndy Center for the Performing Arts i Washington DC.

Julia Louis-Dreyfus hedrades med humorpris

Komikern Julia Louis-Dreyfus har tagit emot det prestigefyllda Mark Twain-priset i USA.

Skådespelaren, komikern och producenten Julia Louis-Dreyfus tilldelades priset under en tv-sänd ceremoni på Kennedy Center i Washington DC.

Louis-Dreyfus spelar huvudrollen i komediserien "Veep" och slog igenom som Elaine i "Seinfeld", en roll som hon fick genom en övertygande provspelning för två decennier sedan.

- Det tog bokstavligen 30 sekunder. Vi byggde upp själva tv-serien, men hon var magisk. Jag tror inte att serien varit så framgångsrik utan henne, sade Jerry Seinfeld inför söndagens ceremoni.

Under 2017 diagnostiserades Julia Louis-Dreyfus med bröstcancer, varför succéserien "Veep" tog en paus. Förra veckan meddelade hon att hon var fri från sjukdomen, och att man nu gör färdigt en ny säsong av serien.

På röda mattan inför mottagningen av priset berättade Louis-Dreyfus att hon tidigt förstod att hon hade en talang för komik.

- Den första gången jag verkligen insåg det var när jag stoppade russin i näsan och min mamma skrattade. Det slutade på akuten för att de inte kom ut igen, sade hon.

Mark Twain-priset instiftades av kulturcentret The Kennedy Center 1998 och ges till personer som haft lika stor betydelse för samhället som författaren och satirikern Mark Twain hade. Tidigare mottagare är bland andra Tina Fey, Whoopi Goldberg, Eddie Murphy, Bill Murray och senast David Letterman.