Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu har julen kommit till Gekås Ullared. "Efterfrågan är stor på julvaror så vi kör på för fullt", säger Malin Hilde, VD för varuhuset.

Julen har kommit till Gekås i Ullared

Nu börjar julen - i alla fall om man ser till sortimentet på Gekås i Ullared. "Varuhuset är just nu fullt av jultomtar och plastgranar", säger Malin Helde VD för varuhuset.

Plastgranar, tomtar, blinkande julbelysning, presentpapper med julmotiv och adventsljusstakar. I stora delar av landet har hösten ännu inte dragit igång på allvar. Helgen som kommer väntas bjuda på strålande sol och många badar fortfarande i havet. 

På Gekås i Ullared är situationen annorlunda. Läsare, de flesta av med ett visst mått av vinterångest, har hört av sig till GP med berättelser om att varuhuset redan är julpyntat. Prydnadstomtarna har börjat ta plats på hyllorna sedan förra veckan och personalen är i full gång med att bygga ut säsongsytan jultorget i mitten av varuhuset med massor av julvaror. 

–  Vårt julsortiment brukar generellt dyka upp under september. Ibland har vi smugit lite och petat in lite varor på hyllorna sakta men säkert, men nu kör vi på för fullt, säger Malin Helde, VD för Gekås Ullared.

Stor efterfrågan på julvaror 

Anledningen till varuhusets tidiga julstämning är kundernas stora efterfrågan. 

– Vissa av våra kunder kanske bara besöker oss högst två gånger om året och planerar sina besök halvårsvis. Då måste julsakerna vara på plats under denna tiden i september för att de kunder som åker långväga ska kunna handla inför julen, säger Malin Helde. 

Många olika kundreaktioner 

Hur kunderna reagerar kan skilja sig mycket. Vissa vill inte ens tänka tanken på jul och undviker därför julhyllorna i varuhuset. Andra tycker att det är positivt att varuhuset har ett sortiment med stor bredd. 

– Vår allra bästa julhandel brukar ske under tiden mellan oktober och november. Chokladkalendrar säljs allra bäst. Och presentpapper, det säljer vi flera tusentals rullar av. 

När kommer julmusten?

– Julmust och annan mat kommer komma senare in i säsongen. Just nu är det prydnadstomtar och granar som är vårt främsta fokus.