Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jon Henrik Fjällgren och danspartnern Katja Luján Engelholm vann säsongens "Let's dance".

Jon Henrik Fjällgren vann "Let's dance"

Med tango, samba och en showdans som osade känslor och kärlek lyckades favoriten från norr vinna både juryn och tittarnas hjärtan.

"Det känns som att jag hoppat in i något som inte är min grej".

Så sade Jon Henrik Fjällgren till TT i början av mars i år. Men oj, så fel han hade. Tillsammans med danspartnern Katja Luján Engelholm har han vecka efter vecka levererat känslosamma nummer och tagit emot otaliga beröm från både juryn och publiken. Och finalen var inget undantag.

- Det känns jättebra, men hade jag kunnat dela skon med Daniel (Norberg) så hade jag gjort det, säger Jon Henrik Fjällgren till TT och fortsätter:

- Det känns häftigt att vi vann. Jag trodde inte att jag skulle höra vårt namn för Daniel hade ju fler jurypoäng. Så jag hade gått ner i varv och sedan kom det upp igen när de sade namnet. Då släppte spänningarna.

Juryn i tårar

Vägen till vinst har varit lång. I över två månaders tid har Jon Henrik Fjällgren lyckats ta sig an nya dansgenrer i direktsändning.

- Det har inte varit lätt. Jäklar jag har dåligt minne, men i kväll kom jag ihåg allt.

Jon Henrik Fjällgren startade kvällen med en eldig och sensuell tango som fick flickvännen, som satt i publiken, att skrika högt av förtjusning. Även juryn var nöjd och gav dansarna hela 29 poäng. Kvällens andra dans fick han tilldelad av konkurrenten Daniel Norberg. Även där blev det beröm och 28 poäng, trots att Ann Wilson var lite besviken på Jon Henrik Fjällgrens ben och beskrev fotarbetet som "lite dött".

Men benen fick liv igen i den sista dansen, som också blev kvällens kanske mest känslosamma nummer – en hyllning till moder jord som innehöll både jojk och handstående.

TT: I det sista numret började juryn till och med gråta. Hur kändes det?

- Som att de kände mitt hjärta. De kände vad jag ville förmedla, och det betyder mycket.

Vilken roll dansen kommer ha framöver för Jon Henrik Fjällgren vet han inte än – först ska vinsten i "Let's dance" firas:

- Nu ska vi dansa tango på Grand Hotel, sedan får vi se.

"Värda vinsten"

Daniel Norberg lyckades charma svenska folket med sina danskunskaper hela vägen till final – men trots en lång "Let's dance"-resa föll komikern på målsnöret.

- Vi är helt slut, jättetrötta men också väldigt glada, säger Daniel Norberg till TT och berättar om ögonblicket när resultatet presenterade:

- Jag var helt kolugn, jag är ingen tävlingsmänniska. Och Jon och Katja är så värda vinsten. De är värda alla vinster i världen. Han har gjort en superutveckling och imponerat på många områden.

Men lite besviken är han trots allt.

- Ja, men jag är förvånansvärt glad, jag kan inte dansa bättre än vad jag gjorde i kväll så jag är nöjd.