Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Johnny Depp utreder mordet på Tupac

Det är 20 år sedan raplegendaren Tupac sköts till döds. Nu är planen att Johnny Depp ska utreda mordet i kommande filmen LAbyrinth.

Den senaste tiden har det stormat en hel del mellan stjärnparet Johnny Depp och Amber Rose. Skilsmässa, våld och mängder av påhopp.

LÄS MER: Anklagelser mot Johnny Depp dras tillbaka

Men det hindrar inte Johnny Depp från att fortsätta sitt jobb som skådespelare. Ett av hans kommande projekt är filmen LAbyrinth.

Ska spela LA-polis

I filmen ska han spela LA-polisen Russell Poole som var den som utredde morden på både Tupac Shakur och rapparen Notorious BIG.

Filmen baserar sig på en bok från 2002 med samma namn. I boken beskrivs LAPD-detektivens kontroversiella teorier om morden som än i dag är olösta. Han trodde bland annat att Los Angeles-polisen själva var skyldiga till mordet, skriver The Guardian.

LÄS MER: Därför pratar vi fortfarande om Tupac 20 år efter hans död

Men det är inte första gången boken planerats att bli film. 2003 meddelade Sylvester Stallone hans planer på att vara med i, skriva och regissera projektet baserat på LAbyrinth. Men något sådant blev aldrig av.

Att Johnny Depp tar sig an denna roll kanske inte är så konstigt med tanke på succéfilmen Straight Outta Compton som skildrade den legendariska rap-gruppen NWA.

LÄS MER: Succé för "Straight outta Compton"

LÄS MER: Recension- Straight outta Compton

LÄS MER: NWA-manager stämmer filmbolag

Ytterligare en Tupac-film är aktuell, All Eyez on Me, som har premiär den 11 november i USA.