Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johnny Cashs barndomshem i Dyess, Arkansas, har tilldelats en plats på USA:s nationella register över historiska platser. Arkivbild.

Johnny Cashs barndomshem historiskt

Musikikonen Johnny Cashs barndomshem i Dyess, Arkansas, i USA kvalade i fredags in på USA:s nationella register över historiska platser, rapporterar Rolling Stone.

Barndomshemmet listas med titeln "Farm No. 266, Johnny Cash Boyhood Home" på begäran av ägaren Arkansas State University, som köpte huset för 575 000 dollar, motsvarande över 5 miljoner kronor.

Redan i december förra året ansökte universitetet om att registrera barndomshemmet, men ombads då att ändra ansökan.

- Originalansökan innehöll mycket information om Cash och hans familj, den behövdes helt enkelt bara finjusteras för att kunna rättfärdigas en plats i registret av den orsaken, säger historikern James Gabbert till Arkansas Democrat-Gazette.

Johnny Cash levde i barndomshemmet i Arkansas framtill gymnasiet. Minst två låtar är baserade på musikikonens tid i Dyess – "Five feet high and rising" och "Pickin time".

- Det är toppen att barndomshemmet till en av Amerikas bästa låtskrivare och underhållare har fått ett nationellt erkännande, och ännu bättre att det har renoverats så att människor kan besöka det och gå i Johnny Cashs fotspår, säger Mark Christ, från Arkansas Historic Preservation Program.