Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Komikern och programledaren John Oliver censureras i Kina efter ett satiriskt inslag om landets ledare Xi Jinping. Arkivbild.

John Oliver censureras efter satir om Kina

Den amerikanske programledaren John Oliver och hans humorprogram, det HBO-producerade "Last week tonight", har censurerats på kinesiska mikrobloggen Weibo.

Censuren trädde i kraft efter att Oliver i söndagens avsnitt av sitt program hade med ett satiriskt inslag om Kinas ledare Xi Jinping, där han bland annat talar om Kinas "dystopiska nivåer av övervakning och bestraffning", rapporterar flera medier.

Den som försöker skriva in Olivers namn möts av flera olika felmeddelanden. Det senaste inlägget om komikern som finns tillgängligt på Weibo, som påminner om Twitter, är daterat till den 14 juni, tre dagar före programmet med Kinasatiren sändes.

John Oliver passade även på att skämta om att Xi Jinping liknar Nalle Puh. Även detta är ett kontroversiellt ämne i Kina: Förra året censurerade Weibo tecknen för den honungsälskande björnen sedan aktivister använt liknelsen mellan Kommunistpartiets ledare och Nalle Puh för att protestera mot regimen.