Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Cleese startar religion på Youtube

Monty Python-veteranen ger sin syn på skvallerpress och visar katter i ny videokanal.

76 år är ingen ålder på internet. I alla fall inte enligt den brittiske komikern John Cleese, som har startat en egen Youtube-kanal.

Känd för skilsmässor

I den första videon presenterar sig Cleese som känd för att vara skild tre gånger och att klaga på papegojor. Sedan går han in på vad hans Youtube-kanal kommer att gå ut på: "Jag kommer att orera om de andra Monthy Python-medlemmarna, visa bilder på katter och prata om de senaste snackisarna". 

Han var också särskilt glad att kunna välkomna tittarna, eftersom det gör att han kan tjäna pengar på annonsklicken "i detta senaste lurendrejeri".

Startar religion

I en av de första videorna på Youtubekanalen deklarerar Cleese att han kommer att starta en ny religion: JC Capitalist. "Om vi så bara räddar en själ är det nog, eftersom vi också får skatteavdrag" säger han, i en tydlig vink till de amerikanska tv-predikanterna.

"Jesus sa: välsigne de fattiga. Bra, då får de sin belöning i himlen, och vi behöver inte bry oss om dem", raljerar Cleese. "Skicka pengar nu, och kom ihåg - en gåva på 10 000 dollar ger garanterad entré till himlen."

Ratar Daily Mail

Ett ämne som kommer att dyka upp i kanalen framöver är tidningen Daily Mails behandling av Cleese och hans vänner. Cleese har ofrivilligt figurerat i tidningens rubriker flitigt genom åren, bland annat med pikar om hans skilsmässor.

John Cleese och de gamla kollegorna från Monty Python gjorde comeback 2014 med scenföreställningen Mony Python Live (Mostly). Cleese har annars profilerat sig som en förkämpe för lemurer och har kallat sig vänster-liberal politiskt.