Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Cleese har sött på patrull efter Londonkritiskt inlägg på Twitter.

John Cleese i blåsväder efter Twitterinlägg

Komikern och skådespelaren John Cleese har hamnat i blåsväder efter att ha uttalat sig kritiskt om London. I en rad inlägg på Twitter har han de senaste dagarna skrivit att han är missnöjd med den pågående utvecklingen i den brittiska huvudstaden.

"För flera år sedan skrev jag att London inte längre är en engelsk stad. Sedan dess har alla mina vänner från utlandet bekräftat min observation, så det måste finnas någon sanning i det. Jag noterar även att London var den stad i Storbritannien som röstade starkast för att vara kvar i EU", skriver Cleese på Twitter enligt BBC.

Många har reagerat på Monthy Python-skådisens inlägg. Bland annat Londons borgmästare Sadiq Khan.

"Londonbor vet att vår mångfald är vår största styrka. Vi är stolta över vår huvudstad, en europeisk stad och ett globalt centrum", skriver Khan på Twitter.

Efter uppmärksamheten har Cleese, som förra året valde att lämna hemlandet och flytta till den karibiska ön Nevis, försvarat sitt uttalande. Bland annat understryker Cleese att han inte är rasist utan snarare en förespråkare av engelsk kultur.

"Jag tycker att det är rimligt att föredra en kultur framför en annan. Till exempel föredrar jag kulturer som inte tolererar könstympning", skriver Cleese.

Alla är dock inte kritiska till hans uttalanden. Brexit-vänliga Twitterkontot "Leave EU", med över 200 000 följare, hyllar honom. "Bra av komedilegendaren John Cleese att tala ut om läget i London", heter det där.