Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Petersson som Babben Larsson. Pressbild.

Johan Petersson gör parodier i Kanal 5

Svårt att välja bland tv-programmen på kvällarna? I nya humorprogrammet "Så mycket roligare" är det kändisarna som zappar åt tittarna.

En känd svensk som slår sig ned i en soffa, lutar sig tillbaka och kollar på tv i en timme. Det är kärnan i Kanal 5:s nya humorsatsning, som har arbetsnamnet "Så mycket roligare".

Komikern Johan Petersson imiterar kändisarna, och tillsammans med en rad andra komiker och skådespelare parodierar de programmen.

- Tv-kändisens zappande mellan olika kanaler blir en genomgång av tv-tablån i vår version. "Roligare tv" är ju Kanal 5:s paroll och det här är vårt sätt att göra roligare tv av kända program, säger Johan Petersson till TT.

Tydlig Lerin

Bland programmen som parodieras finns TV3:s "Parneviks", TV4:s "Idol" och "Bingolotto" och SVT:s "Veckans brott" och "Vänligen Lars Lerin".

I "Så mycket roligares" version blir före detta brottaren Frank Andersson programledare för "Bingolotto", en roll som var "befriande" att göra för Johan Petersson. En annan favorit är Lars Lerin:

- Han är supertydlig. Han pratar bebisvärmländska, vill inte riktigt vara nära samtidigt som han är väldigt nyfiken och gärna vill prata om sina och andras problem och missbruk. Då kan jag inte låta bli att skoja lite om det. Han är så fin, och det är inte svårt att göra parodi på någon man tycker är sympatisk, däremot om de är "otydliga".

Karikatyrer

Petersson har tidigare gjort många parodier i program som "Partaj" och "Café Bärs". Och receptet för en bra parodi är att inte analysera för mycket, menar han.

- Jag gör karikatyrer. Nästan så att jag kisar mot någon i korta sekvenser, och det som fastnar och som jag kommer ihåg, det är det jag använder mig av, säger Peterson.

"Så mycket roligare" sänds i Kanal 5 i vår.