Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det kommer alldeles säkert mera, tror Johan Lindqvist.

Johan Lindqvist: Ullevi-sommaren 2016 är inte färdigbokad

Mitt i Håkan-chocken kom nyheten om Iron Maiden till Ullevi. GP:s musikkrönikör Johan Lindqvist menar att Ullevi-sommaren 2016 inte är fullbokad med det.

Hela Sverige är i Håkan-chock, och då kommer ett nytt jättenamn till Ullevi – Iron Maiden – hur stort är det?

- En konsert på Ullevi är alltid en stor händelse, egentligen oavsett vem som står på scenen. Iron Maiden har en stor och trogen publik i Sverige och jag föreställer mig att majoriteten av Maiden-fansen knappast skulle springa benen av sig för biljetter till Håkan Hellström. Det här är inte den sista bokningen på Ullevi under nästa sommar. Det kommer alldeles säkert mera.

Läs också: Iron Maiden till Ullevi i sommar

Är Ullevi nu så etablerad som hårdrocksarena att Live Nation förväntas leverera ett världsnamn inom den genren varje sommar?

- Man pratar ofta om att den klena återväxten när det gäller rockband som kan fylla de största arenorna och det gäller även den hårdare rocken. Samtidigt är det extremt trygga och tacksamma bokningar, publiken kommer varje gång. Så Live Nation återanvänder säkert gärna samma hårdrocksakter varje år.

Att Iron Maiden varit här tre gånger tidigare – vad har det för betydelse för intresset? Ökar det eller minskar det?

- Jag skulle säga att det inte spelar någon roll. Publiksiffran ligger på stadiga 56 000 personer, och det är sannolikt ungefär samma människor som köper biljett även den här gången.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.