Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Joel Kinnamans tuffa uppväxt - blev slagen av sin pappa

I en intervju med Mr Porter berättar svenska Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman om sin tuffa uppväxt med en pappa som slog honom. I en senare intervju med TT protesterar Kinnaman dock mot vad han kallar för en hårdvinklad intervju, där det framställs som att han misshandlades systematiskt av sin far.

Joel Kinnaman växte upp med sin pappa, en amerikans militär som deltog i Vietnamkriget och senare sökte tillflykt i Sverige, och fem systrar på söder i Stockholm. I en ny intervju med stjärnan beskriver han uppväxten som tuff. 

- Jag var inte rädd för att bli slagen eftersom jag blev slagen så det ringde i huvudet hemma, säger han till Mr Porter

Hoppade av skolan

Kinnaman berättar att han blev mobbad i skolan och när han var 16 år hoppade han av studierna, började hänga i halvkriminella gäng och röka gräs.

- Jag hade en del ilska i mig och jag var osäker. Jag var verkligen mager och brukade bli mobbad, så det kändes bra att trakassera andra människor. Det fick mig att känna mig starkare, säger han till Mr Porter. 

LÄS MER: Joel Kinnaman berättar om sitt tortyrbröllop

Var tvungen att slåss

Han tror att misshandeln hemma var en av anledningarna till att han drogs till de tuffare gängen på skolan. När Kinnaman väl bestämde sig för att byta umgänge ville vännerna inte lämna honom i fred. 

- Varje gång jag såg dem på gatan var jag tvungen att slåss. Och när de såg mina nya vänner, som jag spelade fotboll med, så slog de dem också. Det var verkligen svårt.

Hans föräldrar skickade honom till Texas för ett år som utbytesstudent, vilket gjorde att han lyckades hålla sig borta från problem. Efter det reste han vidare i Sydostasien tills pengarna tog slut. Först när han kom hem började han en ny era i livet och skådespelarkarriären tog form. 

Har försonats med sin pappa

I dag har Joel Kinnaman försonats med sin pappa. Han tror att hans fars tidigare beteende beror på att han själv blev slagen av sina föräldrar som barn, berättar han för Mr Porter.

Joel Kinnaman är aktuell som Rick Flag i storfilmen Suicide Squad tillsammans med bland annat Will Smith, Jared Leto och Margot Robbie. 

UPPDATERING: I en senare intervju med TT protesterar Kinnaman dock mot vad han kallar för en hårdvinklad intervju, där det framställs som att han misshandlades systematiskt av sin far.

LÄS MER: Kinnaman - Jag fick aldrig stryk

Fakta Joel Kinnaman:

Filmer och tv-serier i urval: Snabba Cash, Arn, Johan Falk, Robocop, Safe House, The Killing.

Bakgrund: Fick sitt genombrott som Raskolnikov i Backa Teaters prisade uppsättning av Brott och straff 2007.

LÄS MER: Se Joel Kinnamans Trump-diss