Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Joel Kinnamans nya Trump-diss

Joel Kinnaman är en av Hollywoods hetaste actionskådisar och är bioaktuell med superhjältefilmen Suicide Squad. Han har tidigare uttalat sig kritiskt om Donald Trump, men går nu så långt som att säga att han lämnar landet vid en republikansk valseger. - Vinner Trump så packar vi väskorna och flyttar hem till Sverige, säger han till King magazine.

På tio år har Joel Kinnaman gått från hyllad teaterskådespelare i Sverige till en av Hollywoods hetaste actionstjärnor.

LÄS MER: Kinnaman om vänskapen med Will Smith

I dagarna har nya superhjältefilmen Suicide Squad premiär och i senaste numret av King magazine syns Joel Kinnaman på omslaget. I en stor intervju i tidningen berättar han bland annat om sin syn på det amerikanska presidentvalet.
– Vinner Trump så packar vi väskorna och flyttar hem till Sverige, det är en sak som är säker. Det är en jävligt läskig våg av fascism som drar över världen just nu. Det känns som att de där 20-25 procenten idioter som finns i varje land plötsligt har vaknat ur någon dvala och börjat tycka saker, säger han till tidningen.

LÄS MER: Se Joel Kinnamans trump-diss

Hyllar Hillary Clinton

Han säger också att det hade varit intressant att se vad som hade hänt om Bernie Sanders blivit demokraternas kandidat, men att han i slutändan hoppas att Hillary Clinton blir USA:s nästa president. 
- I slutändan är det Hillary som kommer att få ta fighten mot Trump. Jag hoppas verkligen att hon vinner. För allas bästa, säger han.

Bioaktuell i Sverige

Kinnamans senaste film, Suicide Squad har premiär i Sverige 3 augusti, och i den spelar han en yrkesmilitär som blir befälhavare över ett gäng superskurkar som släppts ur fängelse för att bilda en specialstyrka med uppdrag att bekämpa andra superskurkar. Filmen hade premiär i USA förra veckan och på premiären poserade  Kinnaman med Will Smith och filmens andra skådespelare på röda mattan. 

Joel Kinnaman är också trogen besökare på festivalen Way out West i Göteborg, så bli inte förvånad om han dyker upp även i år, med eller utan nya uttalanden ord om Donald Trump med sig i bagaget.

LÄS MER: Joel Kinnaman berättar om sitt tortyrbröllop