Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Andy Kropa/Chris Pizzello.

Jimmy Fallon leder Golden Globe

Programledaren och komikern tar över jobbet från Ricky Gervais.

Det blir Jimmy Fallon som leder 2017 års Golden Globe-gala. Det tillkännagav NBC på tisdagen. 

Kontroversiell föregångare

Jimmy Fallon tar över jobbet efter skådespelaren och komikerkollegan Ricky Gervais, som under sina år som Golden Globe-värd lyckades skapa stora rubriker med sina syrliga skämt om Hollywoodkändisarna. Ricky Gervais stod som värd för galan fyra gånger mellan 2010 och 2016, och fick bland annat kritik för att ha varit för hård i sina roasts av kändisarna, skriver The Independent.

Gav en känga till Trump

Jimmy Fallon betraktas nu som ett säkrare kort, då hans typ av humor framstår som något snällare än sin föregångares. Han gick dock själv ut och kommenterade uppdraget på Twitter, och där var han inte sen med att ge den blivande presidenten Donald Trump en känga.

"Och jag ser verkligen fram emot att tillbringa lite tid med Hollywood Foreign Press innan Donald Trump får dem deporterade", skrev han.

Hollywood Foreign Press Association är en organisation för journalister och andra som rapporterar om händelser i den amerikanska nöjesvärlden och förmedlar det till andra länder.

Känd för sina imitationer

Jimmy Fallon har gjort sig känd som programledare för det klassiska amerikanska talkshowprogrammet The Tonight Show, som sänts sedan 1954 och som även har letts av giganter som Johnny Carson, Jay Leno och Conan O'Brien.

Både i och utanför The Tonight Show har Jimmy Fallon gjort succé som imitatör, och många minns säkert hans träffsäkra imitationer av kändisar som Bruce Springsteen, Neil Young och Bob Dylan. Kanske bjuds vi på något i den stilen när han leder Golden Globe-galan den 8 januari.