Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Jill gjorde det igen i Så mycket bättre

Magnus Carlsons dag bjöd på idel stora ballader - och en rockrökare. Bäst var för andra veckan i rad: Jill Johnson! Men mest överraskade Tommy Nilsson. "Den här kommer Björn Skifs att sno" skriver Johanna Hagström.

Danny Saucedo: Se mig (Touch me)
Betyg: TRE FYRAR
Danny Saucedo sjunger "se mig" i stället för "touch me". Låten blir en känga åt samtidens jakt på bekräftelse i sociala medier. En allvarlig text och ett snyggt utförande med fläckfri sång. Ändå bränner det inte till. Det är som att Danny Saucedos lättsamma perfektion motverkar budskapet.

Freddie Wadling: Broken promise land
INGET BETYG
Det går inte att sätta betyg på Freddie Wadlings musikaliska hälsningar från andra sidan. Hans avskalade version av Weeping Willows paradlåt Broken promise land blir nästan övermäktig för Magnus Carlson. Alla gråter - jag också.

Little Jinder: Platsen i mitt hjärta
Betyg: TVÅ FYRAR
Åter ett modigt val av Little Jinder, som tar sig an Hammarbyfanatikern Carlsons avskedslåt till Söderstadion. Hennes syntiga version blir en hyllning till hela Söder. Det blir lite för internt för min smak. Och även om det är snyggt så är det musikaliskt stillastående.

Jill Johnson: The Burden 
Betyg: FYRA FYRAR
Hon sjunger ju helt fantastiskt, Jill Johnson, och äktenskapskrislåten The Burden från 2007 passar henne perfekt. Hon gör den pampigare och mer melodramatisk än originalet och det funkar såklart finfint. Men snart får hon börja variera sig i sina covers.

Lisa Ekdahl: Det värsta av allt
Betyg: EN FYR
Å ena sidan - kul att någon försöker pitcha upp en av Magnus Carlsons alla ballader. Å andra sidan - det funkar inte. Lisa Ekdahl sjunger utan att vricka tungan, men orden svischar bara förbi öronen utan att gå in. Och då pratar vi ändå om en låt som heter Det värsta av allt.

Tommy Nilsson: My love is not blind
Betyg: TRE FYRAR
"Det saknades rockmusik i det här programmet" säger Tommy Nilsson och låter gitarrerna yla. Det här är inte min musik men jag uppskattar att han lyckas stöpa om låten till en fullfjädrad sommarrockdänga. Den här kommer Björn Skifs att sno, men jag hoppas att Tommy får en hit först. Det är han värd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.