Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/7

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Jessica Andersson om nya Göteborgskärleken: "Fått lära mig gilla ostron"

Snart blir turnén Rock of 80s krogshow på Trädgår´n i Göteborg. Något sångerskan Jessica Andersson uppskattar med tanke på nya kärleken; Göteborgskocken Johan Malm, världsmästare i ostronöppning. "Jag har ätit ganska mycket ostron senaste tiden och de har en speciell smak. Kanske inte det godaste jag ätit".

I februari är det premiär för Rock of 80s på Trädgår´n i Göteborg. Nostalgishowen har tidigare gjort succé i bland annat ett utstålt Scandinavium och Globen. Medverkar gör stjärnor som Jessica Andersson, Kee Marcello och Stefan Odelberg. Nu blir det en mer intim krogshow och Jessica Andersson är en av showens "leading ladies".

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Jag älskar musiken och turnén har varit helt fantastisk att göra. Det kommer bli som en väldigt hipp rockklubb anno 1986 på Trädgår´n, säger Jessica Andersson.

Man förknippar kanske inte dig med rock?

- Nej, och jag tror det beror på att jag inte fått visa den sidan medialt. Men om jag själv får välja gör jag gärna ganska rockiga låtar. Jag är väldigt svag för rockballader. Jag hade också en rockperiod som ung när jag sprang omkring i skinny jeans, boots med sporrar och nitar. Hela 80-talet är mitt favoritårtionde när det gäller musik.

Headbangande banktjänstemän

Och på "Rock of 80s" spelas hits med låtar från AC/DC, Journey, Guns n´Roses och Bon Jovi.

- På turnén sjöng publiken ibland så mycket att de överröstade oss på scenen. Det var verkligen helt galet och väldigt kul. Man förstår att det finns ett intresse för den här musiken. Det var roligt att se en proper banktjänsteman som typ var 15 år 1987 som satt och headbangade på första raden.

Nya kärleken - ostronproffset från Göteborg

Att vara i Göteborg en längre period kommer lägligt, inte minst då Jessica Andersson nyligen blev tillsammans med stjärnkocken Johan Malm. Han har bland annat vunnit VM i ostronöppning och jobbar på restaurangen Gabriel i Feskekörka.

Efter senaste vinsten i september intervjuades han i GP.

– Det känns fantastiskt att ha vunnit. De bästa i världen är med och tävlar och det är alltid gott att veta att man kan vakna upp som världsmästare i ett år, har Johan Malm sagt till GP efter senaste vinsten.

LÄS MER: Göteborgssonen tog hem VM i ostronöppning

För Jessica Andersson har det blivit en hel del ostron på senaste tiden.

- Jag har fått lära mig att gilla ostron. Jag har ätit ganska mycket ostron senaste tiden och de har en speciell smak. Kanske inte det godaste jag ätit. 

Kan du öppna ostron?

- Ja, det har Johan visat mig hur man gör och jag gör det ganska bra.

Jessica Andersson berättar för GP att de känt varandra i några år.

- Vi tog upp kontakten igen för några månader sedan och har börjat träffas igen. Det känns väldigt bra.

Mindre rock - mer jul

Men innan Rock of 80s och Göteborg blir det en hel del julframträdanden med lite mindre rock. Tillsammans med Magnus Carlsson gör hon julturnén Christmas Night.