Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Lindgren, Bruno Mitsogiannis, Peter Johansson och Robert Rydberg som bandet Four seasons.

Jersey boys kommer till Göteborg i vår

Den har gjort succé världen över i tio års tid. Nu kan GP avslöja att Broadwaymusikalen Jersey Boys kommer till Göteborg i vår.

Musikalen Jersey Boys har spelats på Broadway sedan 2005. Under hösten kom den till Sverige och Stockholm – och nu står det klart att Jersey Boys kommer att spelas på The Theatre i Göteborg under våren.

– Det ska bli jätteroligt att komma till Göteborg igen. Jag jobbade två år på Cabaret Lorensberg, har pluggat där tre år och min fru kommer från Mölndal, så det är nästan som att komma hem, säger David Lindgren, som gör en av huvudrollerna i Jersey Boys.

Jersey Boys är en historia om bandet Four Seasons genombrott och handlar om Frankie Valli och hans tre vänner i New Jersey som undviker kriminaliteten genom att i stället satsa på musiken. Och snart blir de världsstjärnor – i verkligheten sålde Four Seasons över 175 miljoner album.

– Jag tror att det är just musiken som har gjort att Jersey Boys varit så lyckad, säger David Lindgren. Four Seasons har ju fantastiska låtar, massor av hits. Men det är samtidigt en väldigt bra musikal. Det är inte en vanlig jukebox- musikal där man tar massa hits och lägger in historia runtomkring. Här är det tvärtom – det är låtarna som är historien.

För egen del har det varit en tuff höst för David Lindgren. I slutet av september rasade han plötsligt ihop på scenen – mitt under pågående föreställning.

– Det blev en lite väl tuff start på hösten, säger David Lindgren. Vi fick en liten dotter i maj och har en fyraåring sedan tidigare, så man har inte fått sova så mycket. Samtidigt repade vi sex dagar i veckan och spelade på kvällarna. Mitt i allt gjorde jag ett barnprogram och var i studion tre timmar per dag. Plötsligt sa kroppen ifrån, det var dags att vila lite.

En vecka senare var dock David Lindgren tillbaka på scenen igen.

– Jag sjukskrev mig en vecka men sen ville jag komma tillbaka så snabbt som möjligt. Jag tror det är lätt att bygga upp en stor rädsla om man inte kommer in i det snabbt. Vi repade scenen där jag svimmat några extra gånger för att få bort hjärnspöket och sen körde vi. Nu har jag ett lugnare schema och är mer vaken på varningssignalerna. Man måste lära sig att tacka nej till saker, särskilt under småbarnsåren.

I föreställningen spelar David Lindgren Four Seasons låtskrivare Bob Gaudio. Resterande medlemmar spelas av Bruno Mitsogiannis, Peter Johansson och Robert Rydberg.

Jersey Boys har premiär på The Theatre 22 april och biljetterna släpps 16 november.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.