Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jens Lekman tonsätter amerikaners liv

Den 7 november presenterar Jens Lekman sina musikaliska tolkningar av ett antal göteborgares liv vid en konsert på Röda stens konsthall. Därefter gör han samma sak med amerikaner i Cincinnati.

Under hösten har Jens Lekman samlat historier och lyssnat på "vanliga" göteborgares livsöden. Därefter har han tonsatt deras erfarenheter och skapat musik utifrån teman som kärlek, rädslor och hemligheter. Allt presenteras vid en konsert i Röda stens konsthall som en del av Göteborgs konstbiennal den 7 november.

Nu står det också klart att Jens Lekman tar sitt koncept över Atlanten. I ett samarbete med Contemporary Arts Center i Cincinnati, Ohio, kommer han senare i november att träffa ett antal amerikaner och skriva nya låtar baserade på deras unika berättelser. Den 20 november kommer Lekman och en stråkkvartett sedan att uppträda med låtarna på Woodward Theatre i Cincinnati.

Parallellt med detta fortsätter Jens Lekman också med sin stora vykortsserie där han varje vecka under året delar med sig av en nyskriven låt på nätet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.